Min søns klub siger nej til mobiler

Min søns klub siger nej til mobiler

- flere skal med Det handler om vores børns trivsel, skriver folketingsmedlem MARIA DURHUUS(A):

LÆSERBREV: ”Mobilfri klubtid” var forleden overskriften på en AULA-besked fra Bredalsparkens klub, hvor min søn går. Som mange forældre vil vide, kan beskeder fra AULA nogle gange være lidt stressende. Men denne blev jeg meget glad for. For jeg vil meget hellere have, at min dreng spiller fodbold, spiller brætspil eller hænger ud med sine venner, end at han sidder med næsen i en skærm.

Som mor og politiker optager det mig meget, at vores børn har det godt. Her spiller skærme en rolle. Selvfølgelig er der mange gode ting ved den teknologiske udvikling. Men vi har et samfundsproblem, når børn bruger timevis hver dag foran en skærm i stedet for at være sammen ’i den virkelig verden’. Blot 40 procent af de 11-årige drenge var i 2021 sammen med deres venner en eller flere gange om ugen, mens det i 2009 gjaldt 72 procent, ifølge VIVE. Og vi har stadig ikke knækket koden til, hvordan vi beskytter børn mod porno, deling af billeder, tips til selvskade, urealistiske kropsidealer, digital mobning og chat med fremmede. For blot at nævne et par af de udfordringer, som teknologien desværre også har ført med sig.

Jeg er særdeles positiv over for, at regeringen netop har foreslået, at skærme skal ud af daginstitutioner, for der hører de ikke hjemme. Når andelen af 3-årige, som bruger mere end en time om dagen på computer, tv, YouTube eller iPad, er steget fra 29 pct. i 2009 til 52 pct. i 2021, ifølge en undersøgelse fra VIVE, så skal vi gribe ind.

Og så bliver jeg som forælder super glad for, at en af vores klubber her i Hvidovre på eget initiativ siger nej tak til mobiler, når ungerne er sammen efter skole. For nok kan vi lovgive fra Christiansborg, men vi har alle en ansvar: Forældre, skoler, klubber, vuggestuer og børnehaver. Det handler om vores børn og deres trivsel.

Af Maria Durhuus, medlem af Folketinget, Socialdemokratiet