Mønsterbryder, kompromisløs og evig energisk

Mønsterbryder, kompromisløs og evig energisk

Hvidovrelistens Arne Bech fylder 80 år på søndag – den runde dag fejres med reception på Stadionrestauranten

På søndag den 29. oktober runder Hvidovrelistens markante medstifter, nuværende kommunalbestyrelsesmedlem og formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Hvidovre Arne Bech de 80 år.

Arne Bech er af mange kendt som aktiv i lokalpolitik. 35 år er det foreløbig blevet til, først som socialdemokrat frem til 1997 og fra 2001 som lokallistepolitiker for Hvidovrelisten. Efter kommunalvalget i november 2021 blev han desuden formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Hvidovre Kommune.

Men Arne Bech er meget mere end lokalpolitiker. Han er gift med Alice, far, morfar, tidligere gymnasielærer på Vestre Borgerdyd, evig sportsmand, nær ven med utrolig mange og vedvarende nysgerrig på livet, og hvordan det udvikler sig.

– Arne er verdens bedste bonusfar – han har altid været en del af mit liv – i 40 år i hvert fald. Der var altid gang i den og et hav af mennesker omkring Arne. Han har et energiniveau, man bare må bøje sig i støvet for, siger Ulla Brund Jensen, der dels er barndomsveninde med Arne og Alice Bechs datter, dels er aktivt medlem af Hvidovrelisten.

Da Arne Bech blev 70 år, fortalte han i et interview her i Hvidovre Avis, at der for ham ikke er nogen aldersgrænse. Han mener intellekt, erfaring og viden bør tælle med, og peger også på at ingen andre i byrådet har haft flere tillidsposter og brugt så meget tid og kræfter på kommunale budgetter og forhandling som han.

Med til forhandlinger

Således har Arne Bech også til dette års kommunale budgetforhandlinger siddet med ved bordet helt fem til sidste punktum blev sat. Ulla Brund Jensen tilføjer om Arne Bech:

– Han er kompromisløs med sig selv, så man bliver nødt til at oppe sig, når man er sammen med ham, siger hun.

Et andet medlem af Hvidovrelisten, lokallistens nuværende formand Frank Løber, bekræfter at Arne Bech har en helt særlig karakter:

– Han er svær at sige nej til. Han tager ikke et nej for et nej. Sådan var det også, da han var min lærer på Vestre Borgerdyd i 70'erne. Arne gør ikke noget halvt, og han er samlingspunkt for rigtig mange sociale sammenhænge – et hus i Frankrig, et andet i Spanien og ikke mindst et hav af skiture til Norge, siger Frank Løber.

Mønsterbryder

Arne Bech voksede op i Viborg sammen med sine to brødre og en mor, der var alene med drengene. Det lå ikke ligefrem i kortene, at unge Arne Bech skulle have en akademisk uddannelse og fra Arne var 12 år måtte han hjælpe til med at tjene penge som mælkedreng. Det sociale udgangspunkt prægede dog ikke unge Bech i en negativ retning, og han var både flittig og dygtig i skolen. Men det var ikke kutyme at fortsætte til gymnasiet, når ikke man kom fra en akademisk familie.

Sådan blev det dog, for Arnes lærere kunne godt se, at drengen var skåret til en længere uddannelse. Arne Bech endte således med at uddanne sig til lektor og blev gymnasielærer på Vestre Borgerdyd og hvor han som idræts- og dansklærer fik tilfredsstillet sin glæde ved både litteratur, debat og idræt. Det skal ikke stå uskrevet, at Arne Bech igennem årene har deltaget i et utal af sportsarrangementer og at han altid har deltaget for at vinde.

– Man skal jo ikke have kendt Arne særlig længe for at vide, at Arne har en båndbredde, der er noget større end de flestes. Det vil han dog ikke selv høre noget om. Han er også utrolig glad for idræt og bevægelse, og han er i det hele taget lidt af et unikum, en kæmpe figther og et forebillede, siger et andet medlem af Hvidovrelisten.

I et tidligere interview i Hvidovre Avis, fortalte Arne Bech:

– Som mønsterbryder betød det alverden for mig, at jeg havde ældre omkring mig, der bakkede mig op og troede på mig og mine evner. Det har jeg ført videre i mine gymnasieklasser og nok også i liste H. Jeg har en forkærlighed for at anskue folk. For at se, hvor de er stærkest. Og så dyrke det, så de gør sig umage. “Den, der har evnen, har pligten”, siger Arne Bech, der gennem årene har fået tilkendegivelser fra mange af sine elever, som oplever sig set og værdsat og ikke blot som “en af flokken.”

Arne Bechs 80 års fødselsdag fejres med reception i Stadionrestauranten fra kl. 15-17.

red

Foto: Arne Bech