Mon det også bliver jul for idrætten i Hvidovre?

 Mon det også bliver jul for idrætten i Hvidovre?

Vil skal finde løsninger på dårlige beslutninger, skriver YASIR IQBAL

LÆSERBREV: En lang række meget relevante og rimelige spørgsmål blev stillet ved sidste kommunalbestyrelsesmøde den 28. november. Stor respekt for Thomas Stryhn, der på vegne af fem store idrætsforeninger: Hvidovre Atletik & Motion, Hvidovre Volleyballklub, Hvidovre Badminton Club, Hvidovre Kajakklub og Hvidovre Bordtennis fik stillet yderst relevante spørgsmål. Det tror jeg kræver mod. For der er næppe nogen tvivl om, at kritik af det nuværende flertal er meget ildeset. Det ændrer bare ikke ved, at det I er udsat for, er helt urimelig. Jeg ville ønske det kun var jer det lige nu rammer, men det er det langt fra. Bare se på hvordan, der bliver sparet på både børn og ældre. Og de frivillige bliver ikke ligefrem budt vilkår, der er Hvidovre værdigt. Det er, for at sige det ligeud, op ad bakke. Det kræver mod at sige det nuværende flertal i mod. Så en ekstra stor tak for ikke bare at finde jer i at blive holdt hen med tom snak og luftkasteller.

I mandags til Kultur- og Fritidsudvalgsmødet (KFU) har vi fulgt op på hele miseren med kæmpebesparelsen på talent- og eliteidrætspuljen. Vi anerkender nemlig, præcis som vores gruppeformand Anders Liltorp svarede jer til KB-mødet, jeres kæmpe arbejde for tusinder af børn og unge her i Hvidovre. De penge, der gives fra puljen, får vi langt mere tilbage af end vi betaler. Og som Anders også sagde, må der findes løsninger, da den situation I står i nu, er helt urimelig.

Derfor stillede vi fra gruppe A ændringsforslag til en sammenlægning af puljer, som i virkelighedens verden bare er, at lade hunden spise sin egen hale.

Som man kan se af referatet fra KFU, er budgetforligsparterne ikke helt enige. Nok fordi alle kan se, at det er noget værre makværk, de har besluttet.

Ændringsforslaget er delt i to: ”at de berørte klubber tilbydes administrativ hjælp og støtte til at undersøge fondsmuligheder og hjælp til udformning af disse af kommunens fundraiser.” ”at den foreslåede reduktion af puljerne på 0,7 mio. kr. fjernes og finansieres af erhvervs- og byudviklingspuljen, hvor der i budgettet i 2024-25 er afsat 2,5 mio.kr. og 3,6 mio.kr. i 2026.”

Jeg håber der kan skabes et flertal bag vores forslag, for politik handler også om at finde løsninger og at se i øjnene, når der er truffet virkeligt dårlige beslutninger. Jeg er dog voldsomt bekymret, for den 25. januar 2022, til det første kommunalbestyrelsesmøde med de nye magthavere, viste det sig at idrætten slet ikke var topprioritet for dem. SF og støttepartierne præsenterede samt vedtog et medlemsforslag, hvor den ellers netop vedtagne helhedsplan på idrætsområdet blev stoppet.

Baggrunden var, at nu skulle der ske nye ting. Jo, tak. Der er sket meget nyt, men næppe noget nogen kan være stolte af. Så nu er der en chance for at det nye flertal lever op til deres egne valgløfter om at prioritere idrætten kan blive til andet end tom snak og luftkasteller – altså hvis de har modet til at stemme for vores forslag.

Ingen skal i hvert fald komme og sige, at vi i Socialdemokratiet ikke gør alt hvad vi kan for at holde hånden under velfærden i Hvidovre – også den, der handler om idrætten – ovenikøbet inden for rammerne af et budget vi er rygende uenige i.

Mvh Yasir Iqbal (A),

Kommunalbestyrelsesmedlem og medlem af Kultur og Fritidsudvalget