NÆSTE STOP: HVIDOVRE HOSPITAL!

 NÆSTE STOP: HVIDOVRE HOSPITAL!

Vi har brug for opbakning fra København til at komme i mål med planerne for metro til Hvidovre Hospital, skriver SØREN FRIIS TREBBIEN og TINA CARTEY HANSEN

LÆSERBREV: Der skal lyde et stort tillykke til alle de borgere, der får glæde af de fem nye metrostationer, der snart bliver indviet på M4 linjen. Det er den metrolinje, der ender i København Syd (tidligere kendt som Ny Ellebjerg Station), og som vi gerne så fortsætte til Hvidovre Hospital.

Det har vi arbejdet længe på, og så sent som i sidste uge havde vi et møde om metroen med den konservative gruppeformand på Københavns Rådhus. For vi har brug for opbakning fra København til at komme i mål med planerne for metro til Hvidovre Hospital. Rigtig mange patienter, pårørende og medarbejdere kommer fra Københavns Kommune. Derfor vil det også gavne deres borgere med en hurtig og nem vej til hospitalet. Vi oplever jo alle, hvordan vejene omkring hospitalet sander mere og mere til i biler. En metro vil også hjælpe vores miljø, da flere ville lade bilen stå og hoppe på metroen.

Men der er mange interesser der spiller ind, og vi er i benhård konkurrence med politikere, der ønsker metro til Rigshospitalet, Brønshøj eller andre steder i og omkring København. Derfor er det så vigtigt, at alle partier, ligesom vi, har den løbende dialog med deres respektive kolleger i København, Regionen og på Christiansborg. For beslutningen om støtte til en metrolinje er et politisk spørgsmål, og her gælder det om at stå sammen for Hvidovre!

Sideløbende med det politiske lobbyarbejde, arbejder vi i kommunen løbende på mulig finansiering til en metro. Her har Tina i sin tid som stedfortræder på Christiansborg indsendt spørgsmål til Finansministeren om lånemuligheder for kommuner til netop store infrastrukturprojekter som metro. Vi venter i spænding på svaret og fortsætter benarbejdet med metro til Hvidovre. Det skal nok lykkes en dag!

Søren Friis Trebbien og

Tina Cartey Hansen

Det Konservative Folkeparti