Ni dage med teater for børn

Ni dage med teater for børn

Hvidovre Teaterfestival løber af stablen i næste uge - fra 6-14 maj

Hvidovre Teaterfestival er på trapperne med en uge fyldt med gratis teateroplevelser for børn. Glæd dig til nyskabende, lærerige og fascinerende teaterforestillinger, når Hvidovres helt egen teaterfestival løber af stablen i næste uge fra den 6. til 14. maj. Festivalen præsenteres af Teater Vestvolden i samarbejde med HvidovreBibliotekerne og Kultur & Fritid i Hvidovre Kommune som et gratis tilbud for børn og unge, mens de voksne betaler entré.

Årets festival åbner med dukkeforestillingen David og Goliath af det anerkendte dansk-tjekkiske dukketeater Svanen. Den velkendte historie om den lille hyrdedreng, der overvinder en kæmpe ved hjælp af sin stenslynge fortælles med en musikalsk og humoristisk hånddukkeforestilling for børn fra 4 år og deres voksne. Forestillingen er på plakaten lørdag den 6. maj kl 11 og 15.

Forestillinger i alle aldersgrupper

I løbet af festivalen kan publikum opleve en lang række forestillinger i alle aldersgrupper. Sokken er en forestilling for de yngste fra 1,5 – 5 år om at være lille og gøre en stor forskel i verden. Cirkelines Musekole handler om den lille helt med den sortprikkede kjole for børn fra 3-8 år

Gratis forestilling i Teaterbussen

En lille historie om et par sko ér en sjov og rørende fortælling fortalt af skuespiller Christina Bech i Teaterbussens intime teaterrum. Forestillingen er gratis og spiller foran Avedøre Bibliotek og Kulturhus.

Sofagyser for de større børn

Pudemin er en sofagyser for de 4-10-årige om at sidde alene hjemme i sin sofa og pludselig opdage, at der kom en lyd omme bag sofaen. Hvad kan det være? Og bevægede sofapuderne sig lige, eller er det bare noget, man bilder sig ind? Hvem er ikke bange for det fremmede og ukendte? Det, som man aldrig før har mødt? Og hvad gør man, når det med ét dukker op i ens egen stue lige midt i sofaen? Dør man af skræk?

Ordløs kunstforestilling

Kat, fugl fisk er en ordløs forestilling inspireret af maleren Paul Klees fantastiske og fabulerende univers for børn fra 4-8 år. Rødhætte og andre eventyrlige figurer er afsæt for forestillingne Om ikke at blive ædt, der spiller for børn fra 5 år, mens forestillingen Cirkus Inhabitus er en forestilling i en habit for de 6-årige.

Man kan læse mere om Hvidovre Teaterfestival og bestille billet på festivalens hjemmeside hvidovre-teaterfestival.dk. På grund af stor efterspørgsel har flere af festivalens forestillinger længe været udsolgt i forsalg.

Program:

6 maj: David og Goliath, kl. 11 & 15, 6-10 år, spiller på Teater Vestvolden

7 maj: Pudemin, kl. 11 & 15, +4 år, spiller på Teater Vestvolden

9 maj: Kat, fugl, fisk, kl. 10 & 17, 4-8 år, spiller på Teater Vestvolden

9 maj: Benched, kl. 10.30 & 12.30, + 10 år, spiller på Avedøre Bibliotek og Kulturhus

10 maj: Sokken, kl 11 & 17, 1,5-5 år, spiller på Teater Vestvolden

12 maj: Cirkelines museskole, kl. 11 & 17, 3-8 år, spiller på Teater Vestvolden

13 maj: Om ikke at blive ædt, kl. 11 & 15, +5 år, spiller på Teater Vestvolden

13 maj: En lille historie, kl. 11, 12 & 13, Teaterbussen ved Avedøre Bibliotek og Kulturhus

14 maj: Cirkus Inhabitus, kl. 11 & 15, +6 år, spiller på Teater Vestvolden

Om Hvidovre Teaterfestival:

Hvidovre Teaterfestival præsenteres af Teater Vestvolden, Hvidovre Hovedbibliotek, Avedøre Bibliotek og Kulturhus i samarbejde med Hvidovre Kommunes Center for Kultur og Fritid.

På programmet er et bredt udbud af teatertilbud for børn og unge udvalgt fra hele landet. Festivalen egner sig selvfølgelig for hele familien, men også til tværfaglige projekter på skolen, som et perfekt udgangspunkt til en vigtig debat i klassen om de udfordringer, som børn og unge står over for.