Nye fridage erstatter St. Bededag i Hvidovres skoler

 Nye fridage erstatter St. Bededag i Hvidovres skoler

To nye fridage erstatter St. Bededag allerede fra næste skoleår.

Folketinget besluttede i februar 2023 at afskaffe store bededag som helligdag.

Det betyder, at Hvidovre Kommune har måtte ændre i de ferie- og fridagsplaner for kommunens elever og lærere, som allerede var lavet for de to kommende skoleår.

Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening er blevet enige om, at ændringen ikke skal have betydning for antallet af skoledage for eleverne. Derfor har Kommunalbestyrelsen i Hvidovre besluttet, at der skal findes to andre fridage til folkeskoleeleverne som erstatning for de to helligdage, der er afskaffet.

I skoleåret 2023/2024 fjernes fridagen store bededag den 26. april 2024, og juleferien udvides i stedet med en feriedag fredag den 22. december 2023.

I skoleåret 2024/2025 fjernes fridagen store bededag den 16. maj 2025, og fredag den 6. juni 2025 gøres til en fridag. Denne fredag er en indeklemt dag mellem Grundlovsdag og pinse.

De ændrede ferie- og fridagsplaner lever fortsat op til den praksis, der har ligget bag tidligere ferie- og fridagsplaner, som er:

Et skoleår består af 200 skoledage

Efterårsferien er i uge 42

Vinterferien er i uge 7

Elevernes sommerferie starter den sidste lørdag i juni måned

Der er desuden taget hensyn til, at skolernes lukkedage er ”samlede”, så der er færrest mulige enkelte indeklemte skoledage for at undgå ekstraordinære elevfridage.

Der vil i efteråret 2023 blive udarbejdet forslag til ferie- og fridagsplanerne for skoleårene 2025/2026 og frem.

Husk i øvrigt, at sommerferien i år er en uge længere end normalt, så første skoledag efter sommerferien er mandag den 14. august 2023.