Nye principper for justering af skoledistrikter

Nye principper for justering af skoledistrikter

Tages kun højde for antal af elever i klasserne, skriver SARA BENZON

LÆSERBREV: Kommunalbestyrelsen vedtog tirsdag d. 28 marts de reviderede principper for justering af skoledistrikterne i Hvidovre Kommune.
Resultatet blev en meget mere simpel tilgang til justeringen, nemlig at der ved fordelingen af elever kun tages højde for antallet af elever i klasserne. For SF er det netop antallet af elever, der er en af de vigtigste forudsætninger for gode rammer i skolerne. Vi arbejder for, at ingen skal sidde i klasser med mere end 24 elever, for der skal være tid til alle børn. Justering af distrikterne er det vigtigste værktøj til at opnå det.
Et balanceret antal elever, er også grundlæggende for skolerne, da det giver dem en mere stabil økonomi og dermed bedre muligheder for at skabe gode og trygge rammer omkring vores børn.
De tidligere principper angående tosprogede og socioøkonomi er taget ud. I SF havde vi gerne set, at det stadig var en faktor vi tog højde for. Men ud fra sidste års debat omkring distriktsændringer, var det tydeligt, at der ikke var flertal for det i Kommunalbestyrelsen og at det gjorde en i forvejen svær proces endnu mere vanskelig. Derfor er vi glade for, at vi nu står med et simpelt og letforståeligt princip, der kommer til at gøre det lettere at lave fremtidige justeringer.
Forældre får besked om, hvilken skole deres barn hører til senest september inden skolestart. Det er en dato vi i SF gerne havde set lå tidligere. Vi havde ønsket 1. maj, så man vidste besked et år inden opstart i SFO. Desværre kan vi ikke have en nogenlunde pålidelig prognose klar så tidligt, at der også er ordentlig tid til inddragelse af de berørte parter.
Venlig hilsen
Sara Benzon, formand for Børne- og Uddannelsesudvalget for SF