Nytårskoncerten 2024 – Igen en aften der nok ikke kan gøres bedre...

Nytårskoncerten 2024 – Igen en aften der nok ikke kan gøres bedre...

En bragende succes med tre solister fra vidt forskellige genrer

Et flere minutters stående bifald med taktfaste klapsalver til de tre solister, Galla-Promenadeorkestret og dirigenten Bjørn Hyrup, vidnede om en ny stor succes i torsdags ved nytårskoncerten i Kometen.

Det var 24. gang arrangørerne – Lions og Hvidovre Avis – bød indenfor til det traditionsrige arrangement, hvor mange Hvidovreborgere samles og også får en hyggesnak med venner og bekendte, og nyder et par timers musikalsk underholdning af høj karat.

I år havde tilrettelæggeren Bjørn Hyrup sammensat et program med tre sangsolister fra vidt forskellige genrer, Anders Blichfeldt fra rock/pop-verdenen, Kaya Brüel, mest kendt fra pop-musical-kategorien og Frederikke Kampmann sopran fra Wiener-operaen.

Kvalitet og alsidighed

Al skepsis omkring denne sammensætning blev afmonteret med det samme. Frederikke Kampmann brillerede straks med sin fantastiske stemme i Strauss og Lehar klassikerne ”Frülingsstimmen” og ”Vilja Lied”, Kaya Brüel gav den smukke vise ”Den blå Anemone”, og mindedes at det netop var denne dag visens forfatter, digterpræsten Kaj Munk blev likvideret af nazisterne, og Blichfeldt kom på scenen og bød på ”Always on My Mind”.

Derefter gik det løs med flot samspil i resten af programmet. Frederikke Kampmann rullede sig ud i en fantastisk overraskende duet ”Baby It’s Cold Outside” sammen med Anders Blichfeldt, - og sådan fortsatte hele aftenen.

Den største overraskelse for mange var vel nok den herhjemme knap så kendte, Frederikke Kampmann, der virkelig var en oplevelse, når hun drønede derudaf i et for hende ellers så ukendt repertoire som Marilyn Monroe i ”Diamonds” og Barbara Streissands ”Somethings Coming”. Frederikke kunne det hele, og sammenbandt mange indslag på en vittig og charmerende facon.

Hele aftenen sluttede flot med ”My Way” med alle tre solister, og selvfølgelig Lumbys Champagnegalop, med perfekt timet afgang af champagneproppen ved Anders Blichfeldt.

– En herlig musikalsk aften, der ikke kan gøres meget bedre, lød det igen fra publikum.m-

Foto: Anders Blichfeldt og Frederikke Kampmann i en flot og lettere omskrevet duet ”Baby it’s cold outside”. 

red