Opråb til Hvidovre kommune! Hvidovre foregiver at være en grøn kommune

Opråb til Hvidovre kommune! Hvidovre foregiver at være en grøn kommune

Dette er desværre ikke tilfældet!, skriver MICHAEL PREILAND:

LÆSERBREV: Vi borgere bliver bedt om at udlægge arealer til “Vildt med vilje”, således at vi kan få vores dyreliv tilbage.

Desværre er budskabet åbenbart ikke gældende for kommunen, og så har de overset en væsentlig ting:

På et skilt i Kystagerparken står der (se billede) PARKEN ER ET VILDTRESERVAT OG ET EU- fuglebeskyttelsesområde, som blev fredet i 1994. GRÆSSET bliver IKKE slået i parken, og det er med til at skabe et rigt dyreliv.

Det lyder jo fantastisk, at vi i kommunen har et vildtreservat, altså natur der får lov til at være natur og hvor dyrelivet ikke bliver forstyrret, men kan udfolde sig i al sin mangfoldighed.

Hvis du ikke kan forstå, hvorfor fugle, tudser, flagermus, pindsvin, markmus, sommerfugle, stankelben, guldsmede og alle de andre insekter er forsvundet i Hvidovre syd og Kystagerparken, så skal du læse videre.

Kommunen har anskaffet sig store maskiner, som benyttes til at rydde og kvase alt over jordens overflade. De tager både buske, græs og mindre træer m.m. Derudover har man et fjernstyret monster, der kan komme rundt alle vegne, og som ligeledes kan pulverisere alt på vej, så der ikke bliver efterladt et strå eller en busk tilbage.

Den 16.06.23 - altså midt i yngletiden for fugle, blev denne maskine sat i gang i parken, og flænsede buske med fuglereder fyldt med unger.

Tilfældigvis kom jeg forbi, kontaktede straks kommunen, som stoppede massakren.

Det var en fejl, fik jeg at vide, vi kommer igen senere.

Nu er katastrofen fuldendt. Kommunen har kørt med deres kværne gennem hele parken, så du kan lægge dig fladt ned, og se fra den ene ende til den anden. Det er en ren naturkatastrofe, som kommunen gentager hvert år.

Det har resulteret i: Alle insekter er slået ihjel, deres æg som er lagt på græsstrå, og skulle føre generationerne videre, er destrueret. Pindsvin, markmus og andre små pattedyr, samt tudser, frøer er blevet blendet.

Med andre ord, ALT LIV er udryddet i hele parken. Hvad skal fugle og andre dyr nu leve af, når insekterne er væk og ikke kommer igen.

Samtidigt med at maskinerne ødelægger livet på overfladen, så har de tonstunge maskiner mast jorden sammen, så larver, regnorme, biller og andre insekter der enten bor eller overvintrer under jorden, er blevet knust, og det vil tage år, før jorden igen er blød, og kan benyttes af insekterne.

Kommunen har totalt glemt at parken ikke er en park, med et vildtreservat.

Nu må kommunen stoppe med denne behandling af en ellers skøn perle i Hvidovre.

På nettet kan man se, hvilke arealer der er fredede. Her finder man kystagerparken, og den fortjener en bedre skæbne.

Hvidovre kommune!!!! Tag nu og læs på lektien, og giv VEJ OG PARK et kursus i behandling af naturen, biodiversitet m.m. Der må være en biolog eller anden ekspert i miljøafdelingen, der kan stå for dette.

Fremover skal Kystagerparken stå uberørt hen, så naturen kan komme sig. Nødvendig beskæring og andet skal ske med nænsom hånd og ikke med store maskiner.

Tag og sælg de maskiner, de bør ikke benyttes i en grøn kommune, hvor enhver lille grøn plet kan bidrage med liv.

Vandhullerne i parken skal vedligeholdes med håndkraft, så vandmiljøet kan blomstre. Det er super vigtigt for frøer og padder, insekter, fugle og andre dyr i parken, der har brug for vand at drikke.

Nu håber jeg kommunen har forstået, at de har handlet helt uansvarligt i denne sag.

Og bare vent, de kommunale parkfolk vil komme til at elske lidt manuelt arbejde i stedet for at sidde i en maskine med høretelefoner på og bare kværne naturen ned.

Jeg håber kommunen vil give et svar på dette opråb, da vi er mange bekymrede brugere af Vildtreservatet.

Vi håber, at man om nogle år igen kan høre fuglene kvidre måske se en lærke højt oppe, få et glimt af en tudse og et pindsvin, og dermed igen vil kunne nyde denne naturperle i Hvidovre. Tænk hvis det blev et sted, man stolt viste frem, og hvor man kunne være forgangsbillede for andre kommuner.

Jeg synes, at der skal navneændres til: Vildtreservat Kystager.

Michael Preiland

Flittig bruger af “vildtreservatet”