På Bornholm må man græde overalt

 På Bornholm må man græde overalt

Premiere på ungdomsforestilling på Teater Vestvolden

”På Bornholm må man græde overalt” er en ny ungdomsforestilling, som Teater Vestvolden har skabt på baggrund af en prisbelønnet debutroman for unge og deres voksne, og som får premiere lørdag den 21. oktober.

Martha Flyvholm Todes debutroman ”På Bornholm må man græde overalt” har fået rosende anmeldelser, og nu er den blevet dramatiseret som en ungdomsforestilling af Teater Vestvolden. En fortæller og et scenisk lydunivers udfolder historien, der handler om sorgen efter at have mistet.

Forestillingens hovedperson Maria går på gymnasiet og har lige været udsat for det værst tænkelige - hendes stedfar Tore er død. Det er en situation, som ingen kan forberede sig på, og det kan være svært at forholde sig til, især når man er ung og ikke har oplevet noget lignende før.

Vigtig historie for børn og unge

Da Teater Vestvoldens teaterchef Stephan Pollner læste romanen ”På Bornholm må man græde overalt”, var han straks klar over, at det var en historie, som han ønskede at se dramatiseret på Teater Vestvolden.

– På Teater Vestvolden ønsker vi at fortælle de vigtige historier for børn, unge og voksne. Vi har før lavet en forestilling om sorg til de yngre klassetrin og undersøgelser viser, at to ud af tre børn og unge i sorg aldrig eller sjældent taler med nogen om, hvordan de har det. På den måde handler På Bornholm må man græde overalt om et super vigtigt emne, nu for det unge publikum fra 12 år, siger Stephan Pollner.

”På Bornholm må man græde overalt” er blevet kaldt en historie i overlevelse, og teaterversionen er et livtag med et vigtigt emne for unge fra 12 år. Det er en forestilling, som kan hjælpe unge med at forstå og håndtere sorg og tab på en måde, der er tilpasset deres alder og erfaring. Og som kan give de voksne en indsigt i, hvad børn og unge har behov for, når de oplever eksistentielle tab i livet.

Hvis du er medlem af Teater Vestvoldens Børneteaterklub, kan du tage to børn og unge gratis med ind at se forestillingen. Hvis du ikke er medlem, kan du stadig købe en billet og opleve denne rørende og tankevækkende forestilling. Billetter er i salg på teatervestvolden.dk.