Paneldebat om aktiv dødshjælp

Paneldebat om aktiv dødshjælp

Kirkehøjskolen i Hvidovre inviterer igen til en spændende hvor Ebbe Preisler fortæller sin personlige beretning

Onsdag den 8. maj kl. 19 i Avedøre Kirke har Ebbe Preisler sagt ja til at stille op i paneldebat sammen med hospicepræst Charlotte Clante og klinisk sygeplejespecialist Jesper Grud Rasmussen - til en snak om aktiv dødshjælp.

- 81-årige Ebbe Preisler fortryder ikke sit selvmordsforsøg. Og da han hørte, at det var lykkedes ham at tage livet af sin kone, blev han glad, står der i en af de mange artikler, der kom på stribe, da Ebbe Preisler blev kendt, fordi han valgte at tage sin hustrus liv. Ebbe Preisler - tidligere dokumentarist - nægter sig skyldig i drab, men har erkendt at have givet sin hustru en dødelig dosis af metadon. Efterfølgende forsøgte han at tage sit eget liv med samme lægemiddel, hvilket mislykkedes. Mariann Preisler havde parkinson og demens og var alvorligt svækket. Hun havde besvær med at tale, og derfor er der retsmæssigt sået tvivl om Marianns dødsønske. Kom og hør Ebbe Preislers personlige beretning og efterfølgende overvejelser.

Efter en kort pause er der paneldebat om emnet ’aktiv dødshjælp’ med Ebbe Preisler samt Charlotte Clante, hospice- og diakonipræst og Jesper Grud Rasmussen, klinisk sygeplejespecialist ved Diakonissestiftelsens Hospice.

Der bydes på et glas vin i pausen, der er ingen tilmelding og alle er velkomne. Arrangør er Kirkehøjskolen, som er et samarbejde mellem Hvidovres fire kirker. Formand er Mads Iversen, præst i Avedøre Kirke.