Parlamentsformand på skoleskakbesøg på Langhøjskolen

 Parlamentsformand på skoleskakbesøg på Langhøjskolen

Formanden for Litauens parlament, Viktorija Čmilytė-Nielsen kom på besøg

Den røde løber var rullet ud foran indgangen, og en lang række elever viftede ivrigt med danske, litauiske og skakternede flag onsdag morgen på Langhøjskolen. Anledningen var, at skolen fik besøg af blandt andre formanden for Litauens parlament, Viktorija Čmilytė-Nielsen.

I løbet af besøget fik Viktorija Čmilytė-Nielsen, som selv er stormester i skak, mulighed for at høre Langhøjskolen og Dansk Skoleskak fortælle om brugen af skoleskak, som en del af undervisningen, og hvordan det kan gavne eleverne på en masse forskellige områder.

Brikkerne rykkes på alle skoler

I Hvidovre Kommune spilles der skoleskak på alle skoler, og på Langhøjskolen har skoleskak de sidste 12 år været en del af skoletiden. Helt konkret står der skak på skoleskemaet en gang om ugen for alle elever i 0.-2. klasse.

Til besøget blev den fine samling af skakpokaler med Langhøjskolens navn på bemærket, også selvom skoleskak langt henad vejen handler meget mere om sociale fællesskaber og strategisk tænkning end om springere der sejrer på det ternede bræt.

Efter introduktionen til skoleskak fik Viktorija Čmilytė-Nielsen, som er gift med den danske stormester i skak Peter Heine Nielsen, mulighed for selv at spille skoleskak med eleverne fra 1.C. Noget som tydeligt begejstrede både børn og voksne.

– Jeg kender godt til skoleskak, men at se hvordan det fungerer i praksis, og at være med til at spille det med klassen var fantastisk, lød det fra Viktorija Čmilytė-Nielsen, inden hun forsatte.

– Det varmer mit hjerte – ikke bare som skakspiller – men også som mor. Skoleskak er et fantastisk initiativ, og jeg håber på at se det vokse både i Danmark og internationalt. Min oplevelse i dag er helt sikkert noget, jeg vil dele, når jeg kommer hjem til Litauen. For jeg vil elske at se mere skak i litauiske skoler.

Fra Hvidovre kunne blandt andre viceborgmester, Søren Friis Trebbien, Chef for Skole og Uddannelse, Ole Møller Laursen og skoleleder Henrik Wilhelmsen fortælle om det lokale arbejde med skoleskak, mens generalsekretær, Mads Jacobsen og læringschef, Mikkel Nørgaard begge fra Dansk Skoleskak fortalte mere bredt om skoleskak i Danmark.

Foto: Viktorija Čmilytė-Nielsen i fuld gang med skoleskak sammen med eleverne fra 1.C.