Personlig fejl og VAR kostede igen HIF dyrt

Personlig fejl og VAR kostede igen HIF dyrt

Nederlag i Viborg, der lige så godt kunne være endt med point til HIF. Qarmili "mejet ned" af keeperen, men VAR sørgede for at rødt kort blev annulleret.

FODBOLD: Det ville være synd at sige at Hvidovre har forpagtet heldet i deres kampe i SuperLigaen. Igen blev en personlig fejl og VAR afgørende i Hvidovres første kamp i slutspillet ude mod Viborg, hvor man jagtede endnu en sæson i landets bedste række.

Kampen bølgede frem og tilbage i starten af opgøret, uden det dog blev til større målchancer. Men midtvejs i halvlegen blev HIF endnu engang slået noget ud af en personlig fejl, da keepere Adrian Kappenberger helt udækket sparkede en ufarlig bold direkte ud for fødderne af Viborgs Isak Jensen, der kvitterede ved at score i det tomme mål til 1-0.

I den anden ende havde Christian ”Greko” Jakobsens afslutning, som gik forbi det lange hjørne, fortjent en bedre skæbne. Det samme kunne Viborg også sige, da Kappenberger havde flere fine redninger.

I 2. halvleg pressede Hvidovre lidt bedre på og tilbagevendte Simon Makienok havde et par fine muligheder for at komme på tavlen.

HIF bagud 3-0

Efter en times spil så HIFs forsvar ikke godt ud, da Daniel Anyembe får lov til at drible sig igennem HIFs felt og sparkede Viborg på 2-0. Kort efter blev det så 3-0, da Isak Jensen endnu en gang kunne sende bolden i et tomt mål, hvor HIF stod godt defensivt.

Her så det ud til at være slut for HIF, men med et par indskiftninger af bl.a. Mads Kaalund og Tobias Thomsen, fik man lagt et pres på hjemmeholdet, samtidig med at Viborg gik længere tilbage på banen.

Hvidovre arbejdede hårdt for et comeback og med ti minutter igen, hvor et indlæg fra venstre side gik forbi først Makienok og Qamili og endte for fødderne af Thomsen, kom reduceringen endelig. Han kunne fra en fri position med et velrettet spark sende bolden i nettet til 3-1.

Kort efter var det så Makienok der fik sendt bolden i mål, men scoringen blev desværre annulleret for offside forinden på Greko.

Kort før tid fik vi endnu et drama. Qamili blev sendt godt i dybden, og kolliderede med Viborgs keeper der gik meget voldsomt ned i en hård tackling med støvlerne forrest, så Qamili nærmest fløj gennem luften, og slog nakken. Kampens dommer var ikke i tvivl, - rødt kort for hårdt spil og frispark til HIF. Den dom var VAR dog IKKE enig i, og dommer Peter Kjærsgaard skulle - mens Lirim Qamili i båre blev båret fra banen - ud og se situationen igen på det lille VAR-TV. Her blev det vurderet at Viborg keeperen var først på bolden, derfor blev det røde kort annulleret og Viborg fik bolden.

Den kendelse kan absolut diskuteres - uanset dommernes lille lærebog. Bevares - Viborgs keeper VAR først på bolden, men kastede sig i situationen så voldsomt ned i Qamili, at der absolut var tale om en hensynsløs handling, der ville give en voldssag uden for banen.

Marginalerne var altså heller ikke dennegang med Hvidovre, der måtte tag hjem uden livsvigtige point. Næste gang Hvidovre skal i aktion er på søndag kl. 14.00 på hjemmebane mod Randers, der senest spillede Lyngby sønder og sammen og vandt imponerende stort.

ka-ma