Problemer med arbejdsmiljøet: Her kan du gå hen

Problemer med arbejdsmiljøet: Her kan du gå hen

Redaktionen har modtaget nedenstående fra Centerchef for Økonomi og Personale i Hvidovre kommune Søren Lenau, i forbindelse med sidste uges anonyme læserbrev om dårligt arbejdsmiljø som medarbejder i kommunen.

– Kære anonyme NN, som i sidste uge skrev om problemer med arbejdsmiljø og dårlig ledelse på Hvidovre Kommunes arbejdspladser. Først og fremmest er det trist, at du frygter at blive fyret, fordi du fortæller om din oplevelse af Hvidovre Kommune som arbejdsplads.

– Hvis du oplever, at der er udfordringer med trivsel og arbejdsmiljø på din arbejdsplads i kommunen, er der flere mulige veje at gå. Du kan enten gå til din nærmeste leder, eller du kan gå til arbejdspladsens arbejdsmiljørepræsentant eller til din tillidsrepræsentant.

– Det er ledelsen i dit center og på din arbejdsplads, der har ansvar for at finde løsninger sammen med medarbejderne og tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne.

– Hvis der er tale om alvorlige forhold, grove fejl eller ulovligheder, kan du bruge kommunens whistleblowerordning.

– I Hvidovre Kommune tager vi arbejdsmiljøet alvorligt. Det er vigtigt, at vi trives i vores arbejde, fordi det er en stor del af vores liv, og fordi det er forudsætningen for, at vi kan yde en god service til borgerne, slutter centerchef Søren Lenau.

Foto: Søren Lenau