RÅDENES DØD! Er rygterne rigtige?

RÅDENES DØD! Er rygterne rigtige?

UGENS KOMMENTAR: De tre lokale råd – Hvidovre Kulturråd, Hvidovre Musikråd og Kulturforeningen Nord – er med det netop indgåede kommunale budgetforlig besluttet sammenlagt.

Det har afstedkommet en del udsagn her der og alle vegne om, at de tre råd er nedlagt. Man kan naturligvis godt tolke en sammenlægning som en nedlægning, men spørgsmålet er, hvad der er rigtigt?

Uanset, så er der utvivlsomt mange gode, frivillige kræfter i de tre råd, der for nuværende sørger over, hvis deres kulturelle engagement ikke længere kan få lov til at blomstre som hidtil.

Om der er tale om forvirring over omlægningen, fejlagtig udmelding fra Hvidovre Kommune eller sorg over ændringen, er ikke til at sige, men medlemmerne af rådene bliver ikke hjulpet særlig godt på vej i deres forståelse af ændringerne, når de to samarbejdende borgmestre – den fungerende og så ham på barsel - i et billedklip på de sociale medier tydeligt fremviser, at de heller ikke har helt har styr på, hvad det egentlig er, de har været med til at beslutte for de tre råd?

Den ene har lyttet til rådene, den anden vil gerne lytte til rådene. Spørger man rådene, så mener i hvert fald et af rådene, at de overhovedet ikke er blevet indbudt til høring. Så det er ikke mærkeligt, at forvirringen er total.

Nu venter vi med spænding på, hvad der er hoved og hale i denne sag – og indtil svaret er fremkommet fra Hvidovre Kommune, skal vi måske udsætte gravøllet.

Noget helt andet er så, at man måske godt kan påpege, at det trods alt er rigtige fine forhold, at en kommune, som Hvidovre, har hele tre kulturråd,der skal have betydelige kommunale tilskud, – men det er en anden snak.

Af Niels Erik Madsen