Rektor på plads på Hvidovres nye gymnasium

 Rektor på plads på Hvidovres nye gymnasium

Konstitueret rektor Camilla Kofod fortsætter som rektor på NEXT Enghøj Gymnasium, når gymnasiet officielt slår dørene op til august

I januar blev det meldt ud, at NEXT Uddannelse København og Hvidovre Gymnasium & hf fusionerede for at skabe det nye Enghøj Gymnasium i Hvidovre. Gymnasiet er en sammenlægning af Sydkysten Gymnasium og Hvidovre Gymnasium & hf og udbyder alle fire gymnasieuddannelser stx, hhx, htx og hf.

Ny rektor gælder sig til august

Det bliver Camilla Kofod, der fra 1. august 2024 skal stå i spidsen som rektor for Enghøj Gymnasium. Hun har sammen med Hvidovre Gymnasium & HFs konstituerede rektor Søren D. Elmgren fungeret som et samlet rektor-team for Enghøj Gymnasium, siden fusionen blev godkendt. Det stærke team kommer til at fortsætte arbejdet, idet Søren D. Elmgren fortsætter som vicerektor. Det samme gør nuværende vicerektor på Sydkysten Gymnasium Maybrit Christensen.

- Jeg er glad for at kunne fortsætte samarbejdet med det ledelsesteam, som de seneste måneder, i samarbejde med vores to lærer-teams fra Sydkysten og Hvidovre, har arbejdet stenhårdt på at udvikle vores nye gymnasium. Vi glæder os alle sammen helt vildt til at byde velkommen på det nye gymnasium, når vi slår dørene op for både vores gamle og nye elever til august, siger Camilla Kofod, der er 48 år gammel, uddannet cand.ling.merc fra CBS og har 17 års erfaring fra uddannelsessektoren.

Undervisning skal pege ud mod verdenen

De seneste 7 år har den Camilla Kofod haft lederstillinger inden for både eud, 10. klasse og - og altså senest som rektor for Sydkysten Gymnasium. Hun brænder for at udvikle undervisning, der peger ud mod den virkelige verden.

- Jeg brænder for at skabe gymnasieuddannelser, hvor de unge oplever undervisningen og skolelivet som meningsfyldt. Der er et kæmpe potentiale i de unge på Vestegnen og i København, og vi har som gymnasie pligt til at vække de unges nysgerrighed og få fagene koblet til virkeligheden uden for gymnasiet. Vi skal vise de unge et væld af karriereveje, så fagene i gymnasiet på den måde blive relevante for deres drømme, siger Camilla Kofod og fortsætter:

Jeg tror på, at lærernes relationskompetence er afgørende for at løfte elever, og det særligt i en verden, hvor teknologien drøner derudaf i en rasende fart. Vi spiller som gymnasium en vigtig rolle i elevernes almene dannelse i en konstant foranderlig verden.

Enghøj Gymnasium ser ud til at få en flyvende start til sommer, da flere end 200 unge har søgt optagelse på gymnasiet, der ligger på Hvidovre Gymnasium & hfs nuværende adresse. Der er studiestart på gymnasiet 14. august.