Ricardo-nederlag til Avedøre IF

 Ricardo-nederlag til Avedøre IF

Førte 2-0 ude mod topholdet, men tabte i de sidste minutter

FODBOLD: 2-0 er den farligste føring. Ordene kom tilbage i 1992 ud af munden på den daværende danske landstræner, Richard Møller Nielsen. Der findes dokumentation for det modsatte, men ordsproget holdt stik lørdag eftermiddag i Fredensborg. Avedøre var fuldt fortjent foran med 2-0 ved pausen mod favoritter, Fredensborg, men et sent sejrsmål betød et nederlag på 3-2 i en kamp, Avedøre dog havde ære af.

Fortjent føring

Avedøre tog straks dirigentstokken og lignede et hold født på ny efter sidste weekends skuffende nederlag til Avarta. Der skulle blot gå 11 minutter, før Nassor Salim opsnappede en tilbagelægning, og serverede læderet til en helt fri Martin Nordentoft, der bragte Avedøre i front.

De to oftest benyttede kantspillere, Emil Møller og Martin ’Jern’ Nielsen, så til fra tilskuerpladserne. Med de to kantspillere ude, var der bud efter Philip Bo Henriksen og Emil Malm på midtbanen, – to spillere med lidt lavere topfart og tyngdepunkt, men store kompetencer i kombinationerne, og begge fik ved flere lejligheder drevet gæk med hjemmeholdets bagkæde.

Halvvejs i 1. halvleg tog Emil Malm sagen i egen hånd. Han modtog en aflevering ved midten, og da ingen gik til ham, smækkede han bolden utageligt ind fra 25 meter til 2-0.

Fredensborg sadlede nu om, og fik skabt et tryk de sidste ti minutter af 1. halvleg, hvor de zebrastribede til tider stod for dybt og havde svært ved at finde den ro på bolden. Men kunne dog gå til pause med en 2-0 føring.

Et forventet tryk

Hjemmeholdet hævede straks i 2. halvleg tempoet op og satte alt ind på en tidlig scoring. For Avedøre handlede det om at ride den forventede storm af, men brodden blev desværre ikke taget af trykket, da gæsternes venstre kant lidt for uforstyrret fik sendt en afslutning afsted, der havnede i nettet bag Emil Kristensen. 50 minutter spillet, 1-2, og hjemmeholdet vejrede morgenluft.

En god håndfuld minutter senere fik værterne en dødbold, som voldte Avedøre problemer. Et par flotte redninger af Emil Kristensen, redning på målstregen af en markspiller, seancen nok bedst beskrevet som en blanding mellem et flipperspil og skydetelt, der i sidste ende blev afsluttet med rasende Avedøre-spillere, da Fredensborg sendte bolden i mål til 2-2 efter at have stået tykt offside.

Et klassisk dødvande opstod herefter. Nu havde Fredensborg igen noget at tabe, Avedøre fik sundet sig og fandt langsomt melodien uden at nå 1. halvlegs højder. Med et kvarters tid tilbage måtte Avedøre skifte bundsolide Jeppe Malm ud på grund en skade. Med ti minutter tilbage slog Martin Nordentoft en fornem lang aflevering over hovedet på hjemmeholdets forsvar, som indskiftede Nicklas Antonsen jagtede. Antonsen var hurtigst i løbeduellen, skar ind foran forsvarsspilleren og havde næsten frit løb mod mål, da han blev åbenlyst hægtet, men dommeren undlod at dømme noget. .

Kampen balancerede på en knivsæg i de døende minutter. Det var tæt på at blive 3-2 til Avedøre, da Kim Gurskov erobrede en bold fra hjemmeholdets bagkæde, drev ind mod mål og spillede skråt bagud til Karl Gaardmand, der fra 7-8 meters afstand ramte sidenettet. I stedet slog Fredensborg til i angrebet efter, hvor en flad afslutning fra feltets kant fandt sin vej mellem venner og fjender, og landede i målet. 3-2 til Fredensborg.

Begge hold havde en halvleg hver, og fører man 2-0 ved pausen, så bør man også vinde, særligt når føringen er skabt på kvalitetsspil og et udslag af, at man er fuldt på højde med og også bedre end modstanderen. Desværre blev et kvarters udfald kostbart. Alt i alt havde Avedøre fortjent point i en intens, medrivende og meget fornem Sjællandsserie-kamp, der lover godt for fremtiden.

Foto: Niklas Antonsen

J.K.