Sæt farten ned og brug tid og penge bedre

Sæt farten ned og brug tid og penge bedre

Ugens kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Det er naturligvis rigtig dejligt, at støjen fra Holbækmotorvejen nu skal undersøges yderligere og da især, hvis det udløser støjreduktion i det støjplagede område i Hvidovre.

En utrættelig borgergruppe bosat langs Holbækmotorvejen i Hvidovre har igennem en årrække kæmpet utrætteligt for at skabe opmærksomhed på at få reduceret den støj, som de dag og nat er blevet udsat for i deres haver, på deres altaner og i deres soveværelser.

Borgergruppen har haft talrige besøg på Christiansborg, og der har også været en række besøg modsat fra Christiansborg, der vel alt andet end lige har resulteret i et stykke støjafskærmning på ca. 700 meter langs Ringstedbanen og en hastighedsreduktion fra Folehaven og ud til Brøndby. Senest er det også blevet til en bevilling på ca. 53 mio. kr. til støjafskærmning langs et kort stykke af Holbækmotorvejen, der giver en støjreduktion for omkring 220 boliger i Vedbyholm-kvarteret.

Nu skal der så undersøges videre, på noget de fleste af os vel egentlig godt ved: Det støjer fortsat alt for meget hos de borgere i Hvidovre, der bor langs Holbækmotorvejen. Efter den lovede undersøgelse, skal der så måske opsættes nye og bedre støjskærme. Om det så betyder, at det lokalpolitiske ønske om en overdækning af motorvejsstykket i byen ender med at blive lagt i graven er uvist, men man får da tanken.

Men altså, det lyder naturligvis godt med nye undersøgelser, blot undres man over, hvorfor det tilsyneladende er så frygteligt at gribe til det redskab, der alt andet end lige både vil fjerne støjen allerbedst og i øvrigt være billigst: At nedsætte hastigheden markant på det motorvejsstykke, der skærer lige igennem boligkvarterer i Hvidovre.

 

nem