SF svigtede Store Bededag

SF svigtede Store Bededag

- En stor skuffelse skriver MIKKEL DENCKER:

LÆSERBREV: Regeringens afskaffelse af Store Bededag har forståeligt vakt stor vrede blandt mange danskere, for regeringen ofrede en århundrede lang og traditionsrig helligdag, for ud fra diffuse beregninger skulle afskaffelsen være med til at afholde Rusland fra at invadere Danmark.

Glæden var omvendt stor hos os i Dansk Folkeparti, da Kommunalbestyrelsen i januar, efter grundig behandling på både udvalgsmøder og to kommunalbestyrelsesmøder, besluttede at genindføre Store Bededag som skolefridag i Hvidovre Kommune. Det skete med stemmer fra Konservative, SF, Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne og Dansk Folkeparti, mens Socialdemokratiet og Enhedslisten stemte imod og Hvidovrelisten undlod at stemme.

Dermed ville Hvidovres skoleelever igen kunne nyde godt af en dejlig forårsfridag på Store Bededag. Troede jeg…

Derfor er skuffelsen nu stor, for da Kommunalbestyrelsen på sit møde i maj skulle beslutte ferie- og fridagsplaner for de kommende skoleår, havde SF vendt på en tallerken og sammen med Socialdemokratiet omgjorde de beslutningen fra januar, så Store Bededag som skolefridag igen er afskaffet – inden den nåede at gøre gavn i praksis.

SF’s 180-graders vending er helt uforståelig, for var det ikke SF som for cirka en måned siden her i Hvidovre førte gadekampagne mod afskaffelsen af Store Bededag og ovenikøbet uddelte hveder til hvidovreborgerne for at holde mindet om helligdagen i live? Og det var da også SF, der gav fuldtonet opbakning i Kommunalbestyrelsen, da Dansk Folkeparti stillede forslag om at gøre Store Bededag til en lokal skolefridag. Umiddelbart er det ordet hykleri, som dukker op i mit hoved.

Mikkel Dencker

Kommunalbestyrelses-medlem

Dansk Folkeparti