Skal der storskærm på kulturhuset?

Skal der storskærm på kulturhuset?

Kommunalbestyrelsen tog tirsdag aften stilling til muligheden for en storskærm på Kulturhus Risbjerggaard

Kulturhus Risbjerggaard kan få en markant opgradering, hvis kommunalbestyrelsen vælger at gå videre med planerne om at opsætte en 25 m2 storskærm på facaden ud mod Hvidovrevej.

Tirsdag aften tog kommunalbestyrelsen stilling til, om der skal arbejdes videre med kulturhusets ønske om at få en skærm på den del af husets facade, der vender ud mod amfiscenen og Hvidovrevej.

- Kommunens administration har undersøgt mulighederne for at realisere dette projekt. En storskærm vil ikke blot skabe større opmærksomhed omkring husets aktiviteter, men vil også fungere som et effektivt markedsføringsværktøj for kommende begivenheder og tilbud, lyder det i sagsfremstillingen, som politikerne blev præsenteret for.

Potentielle anvendelsesmuligheder

Den foreslåede storskærm vil være velegnet til at vise alt fra EM/VM i fodbold og håndbold til Tour de France og kulturelle begivenheder som filmfremvisninger, musik og opera. Den vil være en perfekt ledsager til kulturhusets eksisterende amfiscene og udendørsområde, hvor store publikumsbegivenheder allerede finder sted, står der videre i sagsfremstillingen.

Markedsføring og opgradering af Kulturhuset

Videre beskriver sagsfremstillingen, at med en storskærm vil kulturhuset have et nyt værktøj til at engagere både lokale og besøgende. Det vil give mulighed for målrettet markedsføring af arrangementer og skabe større bevidsthed om kulturhusets tilbud. Restaurant Gaarden har desuden allerede vist interesse og vil bidrage både økonomisk og praktisk til projektets realisering.

Økonomi og videre proces

Prisen for indkøb og opsætning af storskærmen er estimeret til 440.450 kr., med årlige driftsudgifter på ca. 30.000 kr., som forventes at kunne dækkes inden for kulturhusets eksisterende budget. Dette tilbud er blevet sammenlignet med andre leverandører for at sikre det bedste prisniveau.

Hvis kommunalbestyrelsen afgiver en positiv interessetilkendegivelse, vil administrationen gå videre med at indhente yderligere tilbud og undersøge finansieringsmuligheder. Dette vil blive fulgt op af en ny politisk behandling, hvor den endelige godkendelse og finansiering af projektet skal vedtages.

Hvidovre Avis følger op

på beslutningen i

kommunalbestyrelsen

Foto: En eventuel storskærm på kulturhuset kunne måske se således ud....(Illustration af ViewNet)

red