Skal kulturrådene bestå?

 Skal kulturrådene bestå?

Ugens Kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Som man kan læse i denne uges forsideartikel i Hvidovre Avis, kæmper den socialdemokratiske gruppe for at bevare de to lokale kulturråd, der ellers ser ud til at blive nedlagt fra 1. januar 2024.

Siden vedtagelsen af næste års budget, har netop den besparelse også været diskuteret her der og alle vegne – også på siderne med indlæg og artikler i Hvidovre Avis. Rådene har, hvis man skal tro de mange tilkendegivelser, tilsyneladende slet ikke været underdrejet og med manglende tilslutning, som vist var baggrunden for netop nedlæggelse og en art omstrukturering til mere kommunale administrative rammer. Ofte er det blevet hævdet at de to kultur- og musiktåd nærmest konkurrerede om arrangementerne.

Men uanset det, er det lidt svært at se logikken i at spare sølle 100.000 kroner på at nedlægge rådene og dermed sige farvel til frivillig og gratis lokal arbejdskraft, hvis der i stedet skal bruges kommunalt ansatte på at løse bare nogle af de kulturelle underholdningsopgaver?.

Til det lyder det så - i lidt omskrevet form -, at der fortsat vil blive brug for de frivillige til at løse en lang række opgaver. Spørgsmålet er bare, om de frivillige i virkeligheden er klar på at arbejde frivilligt uden at være engageret i et råd? I en tid hvor alle lovpriser frivilligheden er det lidt trist.

Svaret får vi nok først, når det måske er for sent...

Men glædelig jul til alle der virker for at skabe en indholdsrig, aktiv og levende Hvidovre kommune.

 

 

nem