– Skal være invalid for at mærke hvor galt det står til...

– Skal være invalid for at mærke hvor galt det står til...

TOMMY GJØL kom alvorligt til skade ved fald på trappe, og beretter om, hvor slemt det står til for handicappede i Hvidovre:

Jeg har trappe til 1. sal og har hidtil haft den filosofi, at hvis jeg løber op ad trappen, kan jeg i min høje alder holde mig i form; så det har jeg praktiseret i lang tid, ja faktisk i 30 år.

Nå men, måske pga. min fremskredne alder gik det for nyligt galt. På vej op ad trappen i fuldt firspring skvattede jeg på sidste trin og desværre sad min venstre fod fast og blev vredet om med besøg på skadestuen til følge. Foden var brækket og jeg blev indlagt og opereret i foden med metalforstærkning og masser af skruer; nu gips og krykker og kørestol. Min skade blev af kirurgen sammenlignet med de skader soldaterne i Napoleonskrigen fik, når de faldt af hesten og fik klemt foden i stigbøjlen.

Jeg kunne oplyse ham om at min tip-oldefar havde deltaget i Napoleonskrigen i Frankrig; Han var ikke faldet af hesten, men var til gengæld faldet for en ung smuk fransk kvinde, så der var noget andet han fik klemt. Hun kom hjem til Danmark på hesten.

Umuligt med en kørestol

Nu til min situation her og nu: Når man med sin kones hjælp bliver kørt i kørestolen rundt i kvarteret omkring Tavlekærsvej, opdager man, hvor utroligt dårligt fortovene er vedligeholdt, især på Tavlekærsvej. Det er næsten umuligt at komme frem med en kørestol! Fortovet her er ujævne med fliser i forskellig højde, kanter mod vejen i lavere niveau og brostensbelægning ud mod vejen, der ikke kan forceres af en kørestol.

Det er utroligt at man selv skal være invalid før man bemærker dette. Jeg har andre steder, især i udlandet, set at man godt kan tage hensyn til handicappede med plane fortove og fine op og nedkørsler ved vejkryds. Her er det elendigt! Det må i øvrigt er også være et problem for ældre, der ikke er helt sikre på benene. De lider også under det dårlige underlag. Min opfordring er nu til politikerne i Hvidovre: Brug noget energi og noget kapital på at rette op på elendigheden. Det er det, vi har valgt jer til!

Med handicap, venlig hilsen

Tommy Gjøl