- Skal vi mon igen sættes på gaden?

 - Skal vi mon igen sættes på gaden?

UGENS KOMMENTAR af Niels Erik Madsen

Der er mange lokale foreninger/institutioner - faktisk 32 af slagsen - der gruer for fremtiden i forbindelse med Hvidovre Kommunes planer omkring Strandmarkens Fritidscenter (den tidligere Strandmarksskolen). Skal den flotte røde murstensbygning - af god kvalitet - mon rives ned, for at gøre plads til et nødvendigt plejehjemscenter, eller kan man bevare dele af den store trefløjede bygning til nogle af de udmærkede aktiviteter, der i dag foregår på stedet?

Endnu har kommunalbestyrelsen vel ikke taget definitivt stilling.

Forhåbentlig bliver det ikke et "Risbjerggaard om igen", hvor flere lokale foreninger blev "sat på gaden", da det nye byggeri af kulturhuset skulle iværksættes?. Dengang var det især en af Hvidovres ældste og største foreninger, Hvidovre Pensionistforening, der blev hårdt ramt af udsmidningen, og først efter flere mislykkede anbringelser, ligesom fandt sig selv netop i Strandmarkens Fritidscenter, hvor man nu ogeå er ved at få medlemstallet så nogenlunde stabiliseret.

Desværre kan man have lidt frygt for at kommunen igen er i gang med en "forsømmelses/misligholdelses-taktik", gående ud på at stedet ikke vedligeholdes, så det er nemmere at rive ned?. Det er jo set før i Hvidovre. Og vor mistanke kan begrundes med at der ikke længere er et fast vagthold med en ansvarlig medarbejder i Strandmarkens Fritidscenter. Stedet er bare underlagt Hvidovres Stadion, og at man har heller ikke mere et fungerende brugerråd på stedet.

Har man bare i "den hellige centraliserings navn" sparet det hele væk, eller er der mon tale planlægning?, spørges der lige nu i flere af foreningerne.

 

nem