Skandalen på Hvidovre stadion: Vort ry må genoprettes

Skandalen på Hvidovre stadion: Vort ry må genoprettes

Ugens kommentar af Niels Erik Madsen

Det Hvidovre er blevet kendt for over hele landet og ude i Europa er ikke vore så udmærkede kulturhuse, teaterbygninger, ej heller filmbyen i Avedøre eller diverse velmenende integrationsprojekter. Nej, vor by er først og fremmest blevet kendt viden om som et sted, hvor idrætten trives, og vi har formået at opfostre verdensmestre og bemærkelsesværdige resultater i mange sportsgrene, - sejlsport, badminton, cykling, curling, og ikke mindst fodbold med fire DM-guldtitler og to gange deltagelse i EuropaCup med flotte kampe mod bl.a. Real Madrid, Juventus, - og meget andet.

Alt dette har betydet at vore børn og unge har haft noget at se op til, - og har haft lyst til selv at deltage i den lokale idræt, derfor er Hvidovre blevet udviklet til en af landets største foreningskommuner med aktive udøvere.

Efter en nedgangsperiode, hvor vore kommunalpolitikere helt klart satsede mere på det finkulturelle, og i den grad forsømte idrætten, er Hvidovre så småt begyndt at genrejse sig som en idrætsvenlig kommune.

Desværre har vort ry på det område dog fået et ordentligt hak på det seneste, hvor den legendariske fodboldarena på Hvidovre Stadion -helt berettiget - er blevet karakteriseret som "landets dårligste", tilmed fremvist på landsdækkende TV, og med ekspertudtalelser om, at "det kan koste Hvidovre oprykningen til Superligaen", simplethen fordi klubbens 1. divisionsmandskab, der betegnes som det bedste teknisk spillende hold, ikke får rimelige muligheder på en spilbar hjemmebane.

Der er kommet mange dårlige undskyldninger fra de U-ansvarlige, - om tidlig sæsonstart, vejr- og temperaturforhold, problemer med vandings- og varmeanlæg ect. Sludder og vrøvl. Sådan er det også på andre stadions, men der klarer man tingene.

Tidligere har HIF også spillet vigtige dvisionskampe i landets bedste række i en vinterperiode i oktober/november. Undertegnede har endda været med til at rydde banen for sne, og forholdene har været langt bedre end, det man byder holdet på i dag i april/maj måned. Men dengang blev banen også passet og plejet af erfarne, entusiastiske folk. Heri ligger måske noget af forklaringen på misligholdelsen? I dag sørger man ikke en gang for at jokke hullerne til i pausen eller efter kampen. Det har HIF tilbudt at skaffe folk til, men det er blevet afvist.

Fodboldkampene på stadion er helt suverænt den begivenhed der trække flest folk til i Hvidovre, så det er på tide, de ansvarlige ændrer signaler, hvis vort ry som sports- og fodboldby skal genoprettes.

 

Af Niels Erik Madsen