Skraldefolk tæt på at nedlægge arbejde

Skraldefolk tæt på at nedlægge arbejde

Dårligt arbejdsmiljø gennem en længere periode er ved at slide kommunens skraldefolk op

Trusler om tjenstlige samtaler og advarsler, presset til opgaver man ikke har certifikat til, opfordring til slankekur og mistro til sygemeldinger.

Det er nogle af de arbejdsmiljø-problemstillinger, som fredag fik omkring 35 medarbejdere i Hvidovre Kommunes affaldshåndtering til at overveje en arbejdsnedlæggelse gældende fra mandag morgen.

Overvejelserne om arbejdsnedlæggelse kommer ifølge medarbejderne efter en længere periode med arbejdsmiljøproblemer, der efter medarbejdernes mening er tæt forbundet med en enkelt leder i affaldshåndteringen.

Hvidovre Avis har talt med nogle af medarbejderne, der fredag holdt møde med Hvidovre Kommunes ledelse.

- Vi er jo nået til et punkt, hvor vi har fået nok. Vi bliver ikke hørt, vi bliver ikke lyttet til, vi bliver overset og vi bliver kørt ned. Det er jo kun et spørgsmål om tid, før flere af os knækker, fortæller en medarbejder til Hvidovre Avis.

Ifølge medarbejderne har der været flere stress-sygemeldinger i afdelingen og flere meldinger om sammenbrud, kvalme og ondt i maven.

- Det er voksne mænd, der græder på arbejde og har kvalme, fortæller en anden medarbejder til Hvidovre Avis.

Ifølge Hvidovre Avis' oplysninger udspringer arbejdsmiljøproblemerne, som nævnt, fra konkret dårlig ledelse og en længe efterlyst trivselsundersøgelse i afdelingen.

- Man iscenesætter situationer, som ikke findes, og når man så bliver konfronteret med dem, så benægter man, at man har gjort det, fortæller en medarbejder i affaldshåndteringen til Hvidovre Avis.

En anden tilføjer:

- Og jeg kan sige så meget, at medarbejderne føler sig overvåget og forfulgt, de føler sig mobbet, og der bliver kørt personligt på dem. De har mistet arbejdsglæden, de får voksenskældud, og der er mange, der har ledt efter et nyt job, siger han.

En tredje uddyber medarbejdernes synspunkt:

- Det er jo vigtigt, når man er en leder, at man kan erkende, at nogen kan føle noget. Og det bliver man nødt til at tage action på, men der kan man så blive hånet og udstillet i stedet for, fortæller medarbejderen.

Hvidovre Avis har fredag spurgt Hvidovre Kommune, om ledelsen for området er bekendt med problemstillingerne, og hvad der gøres for at sikre, at arbejdsmiljøet i kommunens affaldshåndtering bedres. Mandag middag har avisen endnu ikke fået svar på spørgsmålene, men centerchef for Trafik og Ejendomme i Hvidovre Kommune, Anne Pallesen, siger til fagbladet 3F, at arbejdsmiljø og trivsel tages alvorligt i Hvidovre Kommune.

Tilbage står de mere end 30 medarbejdere og føler sig magtesløse. Mandag morgen havde de dog ikke nedlagt arbejdet, som de ellers overvejede fredag eftermiddag.

red