Slaget om Køge Bugt

 Slaget om Køge Bugt

Hvidovres borgmester Anders Wolf Andresen kommer for første gang i direkte ”infight” med borgmestrene fra de andre kystkommuner langs Køge Bugt. Det sker ved en offentlig høring på BIO FOLKEMØDET på Risbjerggaard

Køge Bugt-borgmestrene skal diskutere naturgenopretning i Køge Bugt, når Det grønne Råd kalder til BIO FOLKEMØDE i Hvidovre for første gang.

Køge Bugt-kommunerne har taget flere initiativer for at forbedre vandkvaliteten i bugten og strømforholdene i Øresund. Men gøres der nok og er det de rigtige initiativer der tages? Hvad skal der til for at gøre hele Køge Bugt til en del af en større marin naturnationalpark?

Elefanten i rummet

Det er ingen hemmelighed at der har været kold luft og manglende dialog mellem Hvidovres borgmester Anders Wolf Andresen og de øvrige borgmestre i Køge Bugt-kommunerne. ”Elefanten i rummet” er De ni øer som Hvidovre påtænker at bygge ud i en i forvejen sårbar Køge Bugt. Folkemødet samler for første gang de stridende parter til en paneldebat om sagen. Ud over borgmestrene vil enkelte ngo’er og fagfolk også deltage i panelet.

BIO FOLKEMØDET afholdes med plantebytte og meget andet på og omkring Kulturhus Risbjerggard søndag den 2. juni. Borgmesterhøringen ”Køge Bugt som marin naturnationalpark” foregår fra kl. 10.30-12.

Foto: Hvidovres kystlinje og vandkvaliteten i Kalveboderne er langt fra perfekt. Vil udbygningen med et nyt kloakværk på ”De ni øer” rette op på det?