Socialdemokraterne har forladt budgetforhandlinger

Socialdemokraterne har forladt budgetforhandlinger

Borgernær velfærd kommer urimeligt under pres, mener Socialdemokratiet i Hvidovre, der derfor er trådt ud af årets budgetforhandlinger

En såkaldt social blødning og et socialdemokratisk forslag om en skattestigning i Hvidovre er blandt årsagerne til, at Socialdemokratiet i Hvidovre mandag aften forlod de kommunale budgetforhandlinger.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Anders Liltorp, har udsendt.

– Socialdemokratiet forlader budgetforhandlingerne i Hvidovre. Socialdemokratiet har holdt sig inde i budgetforhandlingerne for at komme med alternative løsningsforslag end dem, der lå på bordet for at undgå den sociale blødning, som der er lagt op til. Vi har foreslået en skattestigning for at sikre balancen mellem indtægter og udgifter. Dette er blevet afvist. Vi har foreslået et byggestop ud over, hvad vi er kontraktligt forpligtet til, men det er også blevet afvist, skriver Socialdemokratiet i pressemeddelelsen.

Partiet lister desuden en række forslag til reduktioner op, som partiet ikke kan gå med til eventuelt at fjerne.

– Der ligger rigtig mange andre ting i det her, som har gjort, at vi har valgt at sige nej tak. Vi er en kommune, der er i vækst i antallet af borgere. Da vi forlod forhandlingerne, var der fortsat et meget stort mindreforbrug på servicerammen. Det betyder, at vores borgernære velfærd kommer endnu mere under pres i de kommende år, hvis man sænker servicerammen. Da vi ikke kunne samle en forståelse for, hvad det er for udfordringer, som en sænkelse af servicerammen giver på den lange bane, skriver partiet i pressemeddelelsen.

Socialdemokratiet tilføjer endvidere, at de mener, at kristider kræver politisk mod og lederskab:

– Det er i de svære tider, at man skal vise en klar politisk retning og ikke bare få nogle budgettal til at gå tilfældigt op, slutter partiet.

De øvrige partier har endnu ikke udmeldt, hvor langt de er med budgettet eller hvilke områder, der eventuelt står overfor en besparelse. Skæringsdatoen for den endelige andenbehandling af budgettet er den 3. oktober.

Foto: Den socialdemokratiske kommunalbestyrelsesgruppe som de så ud, da de mandag aften besluttede sig for at gå ud af de pågående budgetforhandlinger.

red