Sønderkærskolen fylder 100 år

 Sønderkærskolen fylder 100 år

Forstadsmuseet og Musikskolen fejrer dagen med optrædener, omvisninger og udstilling

På lørdag den 25. maj trækker vi i festtøjet, når vi fejrer, at Sønderkærskolen i år har 100 års-jubilæum, og hele Hvidovre er inviteret med.

Sønderkærskolen har en særlig plads i Hvidovres historie, og er måske en af Hvidovres vigtigste bygninger. Den blev bygget imellem de to verdenskrige, hvor Hvidovres indbyggerantal eksploderede. I Hvidovre omdannedes de tidligere marker til parceller med små, primitive lysthuse, hvor familierne både fik tag over hovedet og mulighed for at blive selvforsynende. Børnene skulle selvfølgelig i skole, og efter en langvarig kamp mellem det lokale sogneråd og de nytilkomne, blev de nye indbyggere anerkendt som borgere i Hvidovre, og dermed fik børnene ret til at gå i skole i den helt nybyggede Sønderkærskole.

På den måde repræsenterer Sønderkærskolen fortællingen om et Hvidovre, der ændrede sig fra en gammel landsby til den moderne forstad, som vi kender så godt. Samtidig er den et eksempel på, hvor godt det kan gå, når en bygning får en ny funktion. Sønderkærskolen lukkede nemlig efter 88 år som almen folkeskole, men er stadig fuld af liv takket være børnene og lærerne i Hvidovre Heldagsskole, foreningerne, der hver dag bruger skolen til mange forskellige aktiviteter og Hvidovre Musik- og Billedskole. Det er værd at fejre!

Festen foregår på lørdag 25. maj kl. 13 til 15, og programmet er rigt. Du kan møde de nuværende brugere af skolens bygninger. Nogle optræder på scenen i skolegården og i springcenteret, andre viser deres lokaler frem og fortæller om foreningens virke. Der er omvisninger på skolen ved tidligere og nuværende medarbejdere og en lille udstilling om skolen.

Arrangementet er gratis at deltage i og er arrangeret af Forstadsmuseet i samarbejde med Hvidovre Musikskole, foreningerne og mange flere gode kræfter. Vi glæder os til at se jer.

Det fulde program kan ses på forstadsmuseet.dk

Foto: Et glimt af elever foran Sønderkærskolen i 1991.