Solid VM-debut

Solid VM-debut

Fint af Annesofie Hartmann i VM-diskos – Der blev også hentet medaljer ved NM i paratletik i Norge

ATLETIK: – Det har været en kæmpeoplevelse, og det er ikke helt sivet ind endnu, at jeg har været med til VM i atletik. Det er jo sådan noget, som man kun har set på TV, og lige pludselig, så er du en af dem, som andre sidder og kigger på. Det har været lidt surrealistisk, men også utrolig lærerigt og overvældende. Jeg er kun 22 år, så der kommer mange mesterskab de kommende år, og der skal jeg med op i den sjove ende af tabellen, sagde en tilfreds AnneSofie Hartmann efter sin VM-debut.

Ved VM i atletik er der plads til de 36 bedste på World Ranking Lists i diskoskast, og der skulle faktisk et afbud til for at Annesofie Hartmann slap gennem nåleøjet. Med en slutplacering som nr. 29, så var der reelt 7 konkurrenter der blev overhalet til VM af den unge Hvidovrekaster, og sammenlignet med den personlige rekord, så var Annesofie faktisk den 14. bedste udøver i feltet. Begge dele bekræfter at hun bestemt må regnes som et af fremtidens unge navne i den klassiske atletikøvelse.

– Det har gået forrygende godt til træning hernede som optakt til Anso’s VM-debut, så vi havde et håb om, at hun måske ville kravle endnu højere op i hierarkiet. Men der var helt naturligt lidt ekstra spænding, når det er første gang man optræder foran 20.000 tilskuere. Men der blev samlet masser af positiv erfaring, som vi kan gøre brug af til næste års EM i Rom, og hvem ved, måske slipper vi også gennem nåleøjet til OL i Paris, udtalte en meget tilfreds sportschef og kastetræner, Michael Bruun Jepsen.

Og samtidig med VM i atletik blev der også afviklet Nordiske Mesterskaber i paratletik, hvor Hvidovre Atletik & Motion var repræsenteret med tre udøvere, og lad det være sagt med det samme: Det blev en stor succes med hele tre medaljer og to Nordiske mesterskaber. Ikke uventet var det Para-OL deltageren, Bjørk Nørremark, der løb med guldmedaljen, og den blev lidt overraskende suppleret op med en bronzemedalje til Emilie Aaen, mens der også blev hentet et Nordisk Mesterskab hos mændene ved Nicklas Struve.

Fotos: Anne-Sofies deltog i sit første VM i atletik. Bjørk Nørremark løb med guldmedaljen.