– Som borgmester tager jeg arbejdsmiljø meget alvorligt...

 – Som borgmester tager jeg arbejdsmiljø meget alvorligt...

Borgmesteren kommenterer sidste uges forsideartikel om affaldsområdet

Redaktionen har modtaget nedenstående kommentarer om affaldsområdet fra borgmester Anders Wolf Andresen:

– Jeg blev meget overrasket over at læse artiklen ”3F har anmeldt kommunen til Arbejdstilsynet” på forsiden af sidste uges Hvidovre Avis. I artiklen er nemlig flere udtalelser og påstande fra 3F, som jeg ikke kan genkende.

– At vi fra politiske side ”ikke tager det her alvorligt” er simpelthen ikke rigtigt. Jeg har som borgmester et stort fokus på at sikre ordentlige arbejdsforhold for alle vores ansatte.

– Så da Dorte Isager fra 3F kontaktede mig den 5. februar for at få et møde om forholdene på affaldsområdet, pressede jeg et møde ind i min fyldte kalender allerede dagen efter, den 6. februar. Vi har altså ikke haft et møde i januar, som der står i artiklen.

– På baggrund af mødet den 6. februar spurgte jeg med det samme ind til sagen og hvilke tiltag, der var sat i gang, herunder fokus på sygefravær og trivselsmåling. Derfor er jeg overrasket over, at Dorthe Isager og 3F allerede den 9. februar går i medierne med historien i deres eget fagblad, og ugen efter udtaler til Hvidovre Avis, at vi fra politisk side ikke tager problemerne seriøst. Det er ikke sandt, og det har jeg også påpeget i et brev direkte til Dorthe Isager selv.

– Den fungerende borgmester blev orienteret om udfordringerne i efteråret, hvor jeg var på barsel, og allerede dengang blev der handlet og sat flere initiativer i værk for at løse problemerne. Da jeg kom tilbage fra barsel den 2. januar, fik jeg ingen information om, at der skulle være aktuelle problemer blandt medarbejderne på affaldsområdet.

– Nogle problemer er dog komplekse og kræver både afdækning og dialog, før de kan løses. Men det betyder langt fra, at der ikke bliver handlet på dem.

– I Hvidovre har vi valgt at have affaldsindsamlingen i kommunalt regi, fordi medarbejderne er en del af vores by og fællesskab. De knokler hårdt for os og skal have gode arbejdsforhold. Jeg har stor respekt for medarbejderne og deres tilgang til arbejdet. F.eks. når de tager sig tid til at dele en kasket ud til de børn, der vinker og betragter deres arbejde. De udviser den fleksibilitet, der får tingene til at fungere i hverdagen i en by som vores. Jeg er ofte selv imponeret over den kombination af både effektivitet og godt humør, de udstråler, når skraldebilen kommer forbi på min vej.

– Som borgmester tager jeg sagen dybt alvorligt og har stor fokus på, at udfordringerne på affaldsområdet bliver løst, slutter borgmester Anders Wolf Andresen