Sommerminder i sigte

 Sommerminder i sigte

Mødrehjælpen Hvidovre-Rødovre modtager 20.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden

At etablere et trygt og støttende netværk er en essentiel del af livet for mange. Men for sårbare familier og deres børn kan dette være en udfordring. I Hvidovre-Rødovre er Mødrehjælpens lokalforening dedikeret til at styrke trivslen blandt disse familier. Derfor har de lanceret et hjertevarmende sommerlejrprojekt. Dette projekt sigter mod at give sårbare familier en mulighed for at tage del i et stærkt fællesskab samt skabe varige forbindelser og minder, som de kan tage med i rygsækken. Foreningen har netop modtaget en donation på 20.000 kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden.

Mødrehjælpens engagement i sårbare familier i lokalsamfundet har taget et nyt skridt med planlægningen af en 3-dages sommerlejr i skolernes sommerferie i juli 2024. Dette initiativ udspringer af en identificeret nødvendighed blandt familier med begrænsede ressourcer i Hvidovre og Rødovre. Signe Bruskin, formand for Mødrehjælpen Hvidovre-Rødovre, siger om projektet:

- Vi ønsker at støtte sårbare familier på et af de tidspunkter, hvor de føler sig mest udsatte. Sommerferien kan være en særligt udfordrende tid for disse familier, og vi tror på, at en fælles ferieoplevelse kan skabe grobund for et stærkt fællesskab samt giver dem minder og relationer, som de kan trække på, når de vender tilbage til hverdagen.

I år er første gang, at foreningen arrangerer sommerlejren med et gnistrende håb om at kunne omfavne flere familier på sigt. Signe Burskin siger fortsat:

- Vi ønsker, at denne sommerlejr skal være det første skridt mod at udvide vores støtte til endnu flere familier i fremtiden. Vores ambition er at kunne støtte 2 eller 3 gange så mange familier allerede næste år. Grundlæggende ønsker vi at skabe forbindelser og netværk for så mange familier som muligt, der er forankret i lokalområdet, så det bliver nemmere for familierne at opretholde fællesskabet fremadrettet.

En pause fra hverdagen

På den planlagte sommerlejr vil familierne få mulighed for at deltage i aktiviteter og oplevelser, som de normalt ikke ville have adgang til på grund af økonomiske begrænsninger. Projektet er også designet til at etablere et fællesskab og netværk på tværs af sårbare familier i Hvidovre-Rødovre, hvilket vil være en værdifuld ressource for dem, når de vender tilbage til hverdagen. Kenneth Sørensen og Kasper Larsen, partnere i EDC Poul Erik Bech Hvidovre, stod for selve overrækkelsen af donationen.

- EDC Poul Erik Bech Fonden støtter initiativer, der har til formål at gøre en forskel for andre. Mødrehjælpen Hvidovre-Rødovre er et godt eksempel herpå. Foreningen arbejder intenst på at skabe bedre vilkår for sårbare familier ved at opbygge et tæt fællesskab gennem deres initiativ om sommerlejr, som har minder og relationer i fokus. Dette er noget vi i fonden er meget glade for at kunne støtte op om, siger Kenneth Sørensen, og Kasper Larsen supplerer:

- Det er hjertegribende at se, hvor mange familier, der kæmper i stilhed. Vi er taknemlige for at kunne bidrage til at give disse familier en pause fra hverdagens udfordringer og muligheden for at skabe nye forbindelser og minder.

Senest har følgende foreninger modtaget støtte af EDC Poul Erik Bech Fonden: Dansk Folkehjælp, Bolbro Brugerhus Odense, Mødrehjælpen Holbæk, Kirkernes Familiehjælp Randers, Specialskolen Bramsnæsvig, Svovlstikkerne og Bykirken Odense.

Foto: Kenneth Sørensen og Kasper Larsen, partnere i EDC Poul Erik Bech Hvidovre, stod for overrækkelsen til Mødrehjælpen Hvidovre/Rødovre.