Støj - der kan gøres noget!

 Støj - der kan gøres noget!

KARIN KOFOD (Enhedslisten): Vi skal bare have viljen...

LÆSERBREV: Danmarks tre mest støjplagede kommuner findes i Københavns nærhed; det drejer sig om Gladsaxe, Hvidovre og Brøndby kommuner i den rækkefølge.

At støj er farligt og skal bekæmpes er også en erkendelse, der er kommet til landets fremmeste politikere og det kunne jo være godt for de støjplagede, men Nej!

Der er vedtaget en pulje til at afhjælpe støjgener, rigtigt godt, troede vi, de støjplagede, men Nej!

Det var nemlig slet ikke meningen, at pengene skulle fordeles i forhold til hvor støjplagede borgerne var, men de skulle fordeles efter politisk vurdering, gæt om der faldt penge på Vestegnen; lidt! Men Gladsaxe, som er hårdest ramt fik intet!

Fordelingskriterierne var/er nemlig ikke objektive, men styres alene af politiske tildelinger og derfor er en stor del af midlerne endt i Jylland og ikke i kommuner med sjællandske postnumre.

Hvorfor!

Fordi den politiske magt ikke er funderet i de fine københavnske saloner, men i det faktum, at et Folketingsmandat er langt billigere i Jylland og på Fyn, her "koster" et mandat kun ca 20000 stemmer, imod "prisen" i Hovedstadsområdet, hvor et mandat "koster" ca 24000 stemmer.

Kan vi gøre noget?

Jeg håber det!

Vi skal blive ved med at tro på, at Vestegnen kan noget: at Støjgruppen fra Hvidovre Syd gjorde det helt rigtige, da de drog til Christiansborg for at konfrontere politikerne med de helbredsødelæggende gener de er udsat for og hvor meget mere belastende det vil blive, når Amager-motorvejen udvides; vi skal blive ved med at fodre pressen med info om detaljerne i vores fælles støjhelvede, rose vores politikere, når de bringer det på bane, så de ikke taber modet og fokus.

Tænk på, hvor meget mere pres, aktioner fra 160000 borgere i Gladsaxe, Hvidovre og Brøndby vil skabe, når vi lige nu præsenteres for, hvad 7500 landmænd, mener de kan ryste os alle med, hvis de kører deres støjende og CO2-forurende traktorer til Christiansborg.

Lad os huske på de kloge ord fra digteren Carl Scharnberg: Ingen kan alt; alle kan noget; sammen kan vi alt!

Vi skal bare have viljen!

Karin Kofod

Enhedslisten -Hvidovre