Støjbekæmpelse af Holbækmotorvej i Hvidovre undersøges

 Støjbekæmpelse af Holbækmotorvej i Hvidovre undersøges

Vejdirektoratet begynder nu tre nye undersøgelser af støjskærme - en af dem er Holbækmotorvejen i Hvidovre.

En mulig opgradering og modernisering af støjskærme langs Holbækmotorvejen i Hvidovre er en del af en indgået infrastrukturaftale, der netop er indgået på Christiansborg.

Det fremgår af flere pressemeddelelser, som parter i forliget - blandt andre SF og Socialdemokratiet - netop har sendt ud.

Hvidovre 1 af 3 områder

Det er Vejdirektoratet, der med aftalen skal undersøge støjbekæmpelser i tre områder i Danmark, hvoraf altså et af områderne er Holbækmotorvejen i Hvidovre på strækningen mellem Avedøre Havnevej og Folehaven.

- Undersøgelserne skal danne grundlag for kommende udmøntninger af puljemidler til støjbekæmpelse. Der blev i 2021 med infrastrukturaftalen afsat tre milliarder kroner til bekæmpelse af vejstøj, skriver Hvidovres medlem af Folketinget for Socialdemokratiet Maria Durhuus i en pressemeddelelse om aftalen.

Forligskredsen bag aftalen igangsætter løbende undersøgelser af nye støjskærmsprojekter, der skal danne beslutningsgrundlag for de kommende års udmøntninger af midler fra støjpuljen. I 2023 blev det besluttet, at alle støjplagede boligområder kan komme i betragtning, også selvom der allerede er ældre, utidssvarende støjskærme.

- Puljemidlerne kan dermed blive prioriteret der, hvor de kommer flest til gavn. Derfor har skal nu undersøges, om tre eksisterende, ældre støjskærme skal erstattes med moderne og bedre skærme, skriver Durhuus.

Undersøgelserne ventes af tage et til halvandet år, hvorefter forligskredsen skal tage stilling til, om der skal udmøntes penge fra støjpuljen til nye støjskærme.

Foto: Holbækmotorvejen i Hvidovre er kendt som byens åbne, grå sår.

red