Store, små og grønne ønsker for Hvidovre

Store, små og grønne ønsker for Hvidovre

Ni borgere har skrevet til Hvidovre Kommune om deres ønsker for det kommende budget i Hvidovre Kommune

Multihal, grøn omstilling, bedre cykelsti og streetfood.

Det er bare nogle af ønskerne, som borgere via Deltag Hvidovre er kommet med i forbindelse med arbejdet med kommunens kommende budget.

– Hej Anders (borgmesteren, red.), jeg er netop startet på efterløn og kommer meget i svømmehallen. Er medlem af de aktive Morgensvømmere. Tjekker så prisen for et efterlønskort, her er der kun et månedskort. Forespurgte om der ikke var mulighed for at købe et årskort. Det var det desværre ikke, og hvis det skulle oprettes, er det en beslutning, der skal besluttes i kommunalbestyrelsen. Så derfor spørg jeg dig som borgmester/formand, om det er noget man har mulighed for at tilbyde fremadrettet. De nuværende priser: Morgenkort (morgensvømning) – Månedskort: 255 kr. – Månedskort for efterlønsmodtagere bosat i Hvidovre Kommune: 130 kr. Rabatten, der gives på et normalt årskort, er cirka 45%, skriver borgeren via Deltag Hvidovre.

Solide budgetter, tak

En anden borger skriver, at vedkommende vil være glad, hvis kommunalbestyrelsen vil undgå at sprænge de aftaler, der er indgået kommunerne iblandt.

– Hej KB (komunalbestyrelse, red.). Det er så dejligt at se, at I det seneste halve år har været omhyggelige med at finansiere nye ideer og forslag, som der ikke er budget til, ved at finde pengene på andre bevillinger – og dermed ikke kassebeholdningen. Dermed undgår min kommune til at sprænge kommuneaftalerne på drift og anlæg – hvilket er vigtigt for samfundsøkonomien. For at sikre at det fortsætter, synes jeg, at I skal gøre jer umage med retvisende budgetter og tjekke ekstra de steder, hvor der hvert år er overførselssager når året slutter. Til gengæld bør I fastholde en bufferpulje, fordi der – som med stadion – kan opstå større overraskelse. Så hold fast i god økonomistyring, skriver borgeren til politikerne.

Bedre cykelsti i Valby

En tredje borger drømmer om en bedre cykelsti på et specifikt stykke i Vigerslevparken, der ikke ligger i Hvidovre.

– Jeg foreslår nyasfaltering af cykelstien gennem Vigerslevparken - fra Vigerslev alle mod Rødovre, lyder det kort og godt.

Fra en fjerde borger er ønsket helt lokalt og drejer sig om handicapfaciliteter i Langhøjbadet.

– Kran i Langhøjskolens svømmehal. Der mangler en kran, så ældre og handicappede kan komme ned og op ad vandet. Rigtig mange kan have megen glæde af at svømme og træne i vand, så smerter m.m. kan mindske. Også handicappede børn. Det skal være en kran, der kan tåle klorvand. Det kunne den tidligere ikke, skriver borgeren.

En femte borger efterlyser flere idrætsfaciliteter.

– En stor multihal med baner til al slags sport, svømmehal og café. Der er så mange børn i Hvidovre, der står på venteliste til at dyrke sport, fordi vi ikke har haller nok, og vi derfor ikke kan få den haltid, der er brug for. Vi reklamerer med vi er en børnevenlig kommune, men må sige nej til så mange børn, som vil dyrke sport og i disse tider, hvor mange børn er blevet ekstra sårbare på grund af corona og mange er også overvægtige. Kommunen er fyldt med så mange frivillige, som gør et kæmpe arbejde allerede og flere ville komme til at bruge deres kræfter, og det koster ikke kommunen noget!, skriver borgeren.

En sjette borger kommenterer ønsket:

Man kan da håbe, at kommunen fremtidssikrer, og vælger løsninger der giver mulighed for etablering af klublokaler, så de lokale idrætsforeninger får bedre kår, skriver borgeren.

Streetfood marked i Hvidovre

Det er dog ikke kun idræts-faciliteter, som borgerne efterspørger. Flere ønsker, at Hvidovre Kommune får flere kulinariske tilbud.

– Arealerne omkring rådhuset kunne i sommerhalvåret fra april til september omdannes til streetfood marked, så der kunne skabes liv i og omkring Hvidovres midte. Det kunne etableres i eksisterende bygninger eller med vogne/boder. Alternativt kunne Streetfood markedet placeres ved Hvidovre Havn, således at denne del af byen får mere liv. Avedørelejrens Bataillonen kunne ligeledes være en fornuftig placering, så Hvidovre kan blive et attraktivt område på Vestegnen. Lejeindtægter fra vogn/bod kan dække evt. omkostninger til projektet, skriver borgeren.

En anden borger ønsker at kommunen køber flere telte og toiletvogne, så der kan afholdes flere sociale arrangementer i byen.

– Jeg foreslår at kommunen investerer i et stort telt eller fire lidt større telte, som er nemme at pakke ned og sætte op, samt et sted, hvor de kan opmagasineres. Samtidig foreslår jeg, at man skaffer sig nogle mobile toiletvogne til alle større arrangementer, der afholdes i Hvidovre. Dette foreslår jeg, for at kunne fortsætte med at drive events på Hvidovre Torv uden at skulle bruge kulturpengene på at skabe rammerne. Lige nu bruges 20-30.000 kr. på telt pr. arrangement samt ca. 10.000 kr. til toiletter(!) Ærgerlige men nødvendige foranstaltninger til et arrangement som vores, skriver borgeren og fortsætter:

– Vi er i Kultur Hvidovre Nord nu så “kendte” i byen, at der kommer mellem 1.000-1.200 igennem på en aften til Øl-og Vinfestival f.eks. Det er mange borgere, der får glæde af arrangementet hvert eneste år, og vi vil rigtig gerne udvide med arrangementer tidligere på året samt i hele december. Desværre kan de penge vi får lige nu i budgettet knap slå til, og dermed har vi opgivet torvedage og decemberhygge i foreløbig to år. Festivalerne er det mest populære og efterspurgte arrangement vi har, og det besøges af alle generationer af byens borgere, skriver borgeren, der samtidig gentager, at indkøb af telte og toiletvogne vil gøre arrangementerne billigere for arrangørerne.

Sikre skoleveje

En ottende borger skriver, at vedkommende håber, at kommunalpolitikerne vil holde fokus på at sikre, at skolevejen bliver sikre.

– Jeg fornemmer, at man hvert år vil shuffle rundt i skoledistrikterne, så som minimum bør der tænkes i at skolevejene er sikre. Derfor håber jeg, at budget til at sørge for sikre skoleveje eller anden funding for at undgå, at vi skal sende børn over alt for store og utrygge veje, skriver borgeren.

Fra en niende borger er ønsket, at kommunalbestyrelsen holder skarpt fokus på grøn omstilling og grønne tiltag generelt i Hvidovre.

– Investeringer i den grønne omstilling f.eks. ved: Energieffektivisering af kommunale bygninger. Nybygning og renovering af kommunale bygninger med bæredygtige materialer. Installation af solceller på kommunale bygningers tage. Omlægning af transport for kommunale politikere og medarbejdere til CO2-minimale former f.eks. fra fly til tog, fra benzin/diesel biler til elbiler, fra bil til elcykel. Plantning af hjemmehørende danske træer, buske og blomster langs veje og på offentlige områder. Uddannelse af børn og unge i den grønne omstilling og give dem praktiske erfaringer med klimahandling. Oplysning til borgere omkring bæredygtig adfærd og lokal klimahandling. Indgåelse af samarbejde med private investorer og fonde til finansiering af den grønne omstilling, skriver borgeren.

Foto: Borgerne ønsker sig mere liv på Hvidovre Torv, mere fokus på den grønne omstilling og at det bliver lettere at svømme i Langhøjbadet, hvis man er ældre eller handicappet.