Stortalent fra Hvidovre til VM-maraton i Indien

Stortalent fra Hvidovre til VM-maraton i Indien

Nikolaj Benzon drager til Indien i de danske farver

ATLETIK: Når der på søndag løbes VM i 50 km i Hyderabad i Indien, er det med 26-årige Nikolaj Benzon fra Hvidovre på det danske landshold.

På trods af, at Nikolaj kun har dyrket løb på højt plan i ganske kort tid, betegnes han allerede som et stort talent på de lange distancer. Han løb sit første maraton i København 14. maj i år i tiden 2.31 og placerede sig som 10. bedste dansker.

– Jeg vidste godt, at det var en god tid og tænkte, at der måske ville være en løbeklub, der ville tage kontakt til mig, men at det var landstræneren fra ultralandsholdet var alligevel en overraskelse, fortæller Nikolaj.

Efter udtagelsen til ultralandsholdet og wildcard til VM er Nikolaj begyndt at træne i Hvidovre Atletik og Motion og det har allerede forbedret hans resultater og han er glad for at kunne være en del af en lokal forening.

– Jeg har altid dyrket sport og har brugt meget af min tid i Hvidovre Volleyball Klub, både som spiller og træner. Der har jeg oplevet, hvad det vil sige at være en del af en klub og et fællesskab, og det vil jeg rigtig gerne bidrage med i Hvidovre Atletik og Motion også, siger VM-debutanten.

Det er Nikolajs første løb på 50 km distancen og han glæder sig derfor først og fremmest til oplevelsen.

– Jeg håber da, at jeg kan følge med andre danskere, men varme har tidligere udfordret mig og de op mod 30 grader, der forventes under løbet, kan derfor blive afgørende.

Resultaterne fra løbet kan findes på ultralandsholdets hjemmeside.