Suveræn sæsonafslutning til atletikkens kastere

 Suveræn sæsonafslutning til atletikkens kastere

Stefan Lehnert dobbelt Dansk Mester, og også DM-guld til VM-kasteren Annesofie Hartmann

ATLETIK: For nogle uger siden satte VM-diskoskasteren Annesofie ”Anso” Hartmann Dansk Rekord, ikke i favoritøvelsen diskoskast, men i kaste 5-kamp, hvor man også laver de øvrige fire kast i atletik (kuglestød, hammerkast, vægtkast og spydkast) med 3.878 point. Som nybagt rekordsætter måtte Anso påtage sig favoritværdigheden til de Danske Mesterskaber i kaste 5-kamp, der traditionelt afslutter udendørs atletiksæsonen.

Det lykkedes at leve op til favoritrollen efter en lang og udfordrende dyst mod VM 9’eren i hammerkast, Katrine Koch Jakobsen fra Sparta, der til sidst måtte se sig besejret af Anso med 76 point, da Anso vandt med relativt beskedne 3.724 point.

- Det har været en lang sæson, og både Katrine og jeg var en kende slidte, så det blev en spændende dyst i dag, men ikke helt på det niveau, som vi begge havde håbet på. Men det luner da ganske bestemt at slutte sæsonen af med at genvinde mesterskabet fra sidste sæson, og det er en god indgang til den kommende vintertræning, når vi skal til at starte den op. Men inden da skal vi lige have nogle ugers velfortjent ferie, of det kan jeg mærke at både hovedet og kroppen trænger til, sagde en glad men også træt Anso.

Som en del af konkurrencen blev der også afvikler DM i vægtkast, hvor Anso alligevel shinede ved at smide den 9,08 kg tunge vægt ud på 16,87 meter, og faktisk sætte klubrekord i Hvidovre AM. Sidste års mester, klubkammeraten Cæcilie Thomsen, måtte i denne omgang nøjes med en bronzemedalje med 16,21 meter, mens Maria Sløk også vandt en bronzemedalje i kaste 5-kampen.

Sidste år var den forsvarende mester hos mændene, Stefan Lehnert, på studieophold på University af Florida, og kunne således ikke forsvare sin titel. Det rådede han så i den grad bod på, da han ikke blot overlegent vandt kaste 5-kampen med 3.658 point, men samtidig også vandt DM i vægtkast, hvor den 15,88 kg tunge vægt blev kastet ud på 17,99 meter.

- Det har været det vildeste år nogensinde for kastegruppen, da vi i år har vundet ikke færre end 6 DM-titler og 12 medaljer i alt, hvilket svarer til en tredjedel af samtlige uddelte DM-medaljer. Det er helt outstanding, så nu går vi på ferie med et stort smil fra øre til øre, og glæder os til at komme i gang med forberedelserne til 2024, hvor vi håber vi kan gøre det en tand vildere end i år. Anso er næsten allerede nu klar til EM i Rom i juni måned i diskoskast, og så må vi se, om vi også skal repræsentere Hvidovre ved OL i Paris til august. Under alle omstændigheder bliver det et utrolig spændende og udfordrende 2024, som vi snart skal i gang med forberedelserne til, siger en stolt og forventningsfuld sportschef og kastetræner, Michael Bruun Jepsen.

Foto: Den dobbelte danske mester Stefan Lehnert.