Teaterchefen runder de 50 år: Har øje for livets mangfoldigheder

Teaterchefen runder de 50 år: Har øje for livets mangfoldigheder

En hyldest til Stephan Pollner fra Teater Vestvoldens bestyrelsesformand Ole Bested:

Teater Vestvoldens højt elskede og anerkendte teaterleder Stephan Pollner fylder 50 år på fredag den 21. juli.

Stephan Pollner fortjener at blive hyldet på sin 50-års fødselsdag og for sit fremragende arbejde som teaterleder for Teater Vestvolden. Stephans kunstneriske nerve er vital for det levende og anerkendte Teater Vestvolden, vi har i dag.

Overtog et underskud

I 2011 overtager Stephan et teater med underskud. Men allerede efter hans første aktive sæson er der et mere end tilfredsstillende resultat på bundlinjen. Medvirkende til det er, at Stephan ikke kun er kunstnerisk stærk og driftssikker, men også modig. Han sammensætter et repertoire, der ikke fejler, og som taler både til unge og voksne. Der er altid en historie, der rammer og rører sit publikum. Stephan har en særlig evne til at skabe teater med et twist, der er vedrørende og giver anledning til eftertænksomhed.

Det ses tydeligt på teatrets besøgstal, som er steget til tæt på 20.000 publikummer om året. Hele Hvidovres professionelle teater er elsket af byens borgere og af udenbys borgere. Det er ikke ualmindeligt på teaterrækkerne at komme til at sidde ved siden af andre publikummer, der er kommet langvejs fra for at se en forestilling.

Livets mangfoldigheder afspejler sig i Stephans produktioner, og hans opmærksomhed for udsatte eksistenser viser sig for eksempel ved, at han giver Manfred et ny hjem. Manfred er flyttet ind hjemme hos Stephan og Liv og er blevet teaterhund. Den er elsket af alle ikke mindst børnene. Stephan indfører umiddelbart efter overtagelsen af Teater Vestvolden dramaskole for børn, der undervises af professionelle skuespillere. Det er tydeligt at mærke på børnene, at de elsker både Stephan og teaterhunden.

Stor anerkendelse

Blandt kollegaer i branchen nyder han også stor anerkendelse og respekt, blandt andet for sin kunstneriske integritet og sin store faglige viden.

I sine opsætninger af egnsspillene viser Stephan sin kreativitet og nytænkning. På forbilledligvis har han flere gange set mulighederne for at inddrage kommunens rum og borgere. Som teatergænger i Teater Vestvolden sidder man ikke kun på sæderne i en teatersal. Som tilskuer kan man opleve at blive inddraget aktivt og inviteret på busteater rundt i Hvidovres byrum, hvor der udspiller sig forskellige tableauer. I egnsspillene understøtter Stephan på fineste vis samarbejdet mellem professionelle aktører og frivillige amatører. Mange af de frivillige medvirkende er fra Hvidovres rige forenings- og kulturliv, som Stephan værdsætter at arbejde sammen med.

Med i opbygningen

I forbindelse med bygningen af det nye Kulturhus Risbjerggaard, der huser de nye rammer for Teater Vestvolden, viser Stephan ligeledes sin store faglige kompetencer og engagement. Han er drivkraften bag at få rejst et større økonomisk beløb fra ”Den A.P. Møllerske Støttefond” og ”Aage og Johanne Louise-Hansen Fonden”. Dette er med til at muliggøre, at Teater Vestvolden får en grønnere profil og topmoderne faciliteter.

Vi er i bestyrelsen glade for, at Stephan er med til at sætte Hvidovre på Danmarkskortet ved at fortælle om teatret på landsdækkende tv og radio. Vi værdsætter hans formidable evner til at planlægge og gennemføre teaterproduktioner kunstnerisk og administrativt.

Bestyrelsen ser frem til et fortsat godt og langt samarbejde. Et stort og varmt tillykke med 50-års fødselsdagen.

Ole Bested,

bestyrelsesformand,

Teater Vestvolden.