Tidsmaskine i kirken

 Tidsmaskine i kirken

Erindringssalon på tirsdag i Risbjerg kirke - hvor man dufter til ”gamle dage”

På tirsdag d. 28. november kl. 14.00 er der mulighed for at rejse tilbage i tiden i Risbjerg Kirke, nærmere bestemt til 1950’erne. Det er foreningen Erindringsfabrikken der afholder ’erindringssalon’ i kirken.

Igennem sang, musik, historiske genstande og legendariske lydklip skaber Erindringsfabrikken et billede af datidens Danmark, hvor publikums erindringer inddrages som levende historiebilleder. En Erindringssalon er et stemningsfuldt møde mellem mennesker – hvor minder, følelser og fællesskab vil blive vakt til live.

Det kropslige og sanselige element er afgørende for at skabe forbindelse til erindringen. Vi husker igennem en smag, en lyd, en særlig berøring. Vi lugter til en gammel pudderdåse, og pludselig står vores mormor lyslevende foran os. Vi husker sammen og hver for sig. Ved at lytte til andres fortællinger bliver vi pludselig mindet om noget, som vi har glemt.

I 1950’er-salonen synges sange fra årtiet og minderne fra ungdommen og det tidlige voksenliv bliver besøgt. Tiden hvor et nyt begreb introduceres, nemlig ”teenageren”, og hvor begejstringen fra USA ingen ende ville tage med alt fra jazz, rock and roll og jitterbug. Samtidig med opretholdelsen af de traditionelle kønsroller er et opgør med forældregenerationen på vej.

Erindringsfabrikken serverer desuden en smagsprøve på tidens populære drink, nemlig flyversjussen og skaber på den måde en levende ramme for publikums erindringer. Med Benny Goodman og tidens toner fra en gammel pladespiller er stemningen sat!

Der er gratis adgang til arrangementet og tilmelding er ikke nødvendig. Kaffe og kage koster 20 kr.