TO ÅR FRA VALGET OG TO ÅR TIL VALGET!

 TO ÅR FRA VALGET OG TO ÅR TIL VALGET!

Vi er klar til at tage fat på 2. halvleg, skriver SØREN FRIIS TREBBIEN

LÆSERBREV: Det er nu to år siden, at det sidste kommunalvalg fandt sted, og det betyder to ting: At det er to år siden, vi havde systemskifte her i Hvidovre, og at der er to år til, næste kommunalvalg udspiller sig.

På valgaftenen for to år siden var det de brede samarbejde, der blev valgt. For fem ud af otte kommunalbestyrelsespartier gik i konstituering, og yderligere et parti indgik samtidigt et tæt samarbejde med konstitueringsgruppen. Et samarbejde, som fortsat lever i bedste velgående. Dermed spandt og spænder konstitueringsaftalen fortsat hen over hele det politiske spektrum i kommunalbestyrelsen.

Det brede samarbejde står også stadigvæk stærkt, og det er der mange grunde til. Bl.a. fordi der er plads til vores forskelligheder, og at der ikke mindst er en gensidig respekt for, at vores politiske standpunkter differentierer, og det skal der være plads til. For det, der bliver lagt allermest vægt på, er, at vi vil det bedste for Hvidovre, og der skal ikke herske tvivl om, at vi på rigtig mange områder er enige, når det drejer som om at gøre Hvidovre Kommune endnu bedre.

Det kan til tider være en svær opgave, for Hvidovres økonomiske situation er vanskelig, og der er ikke plads til store armbevægelser. Derfor er det også så vigtigt, at vi partier tager ansvar, også når det gør ondt. Det er et ansvar, som vi fra Det Konservative Folkeparti tager meget alvorligt, og derfor glæder vi os også over de mange politiske resultater, vi allerede har opnået. For at nævne nogle få eksempler, har vi:

For første gang i mange år sikret en skattelettelse til gavn for alle borgereAfsat midler nok til at udføre lovpligtige miljøtilsyn, så vi undgår potentielle katastrofer, og at vi overholder lovenSikret, at forældre ikke opleve at skulle betale mere i bidrag til daginstitutioner grundet minimumsnormeringerFået vedtaget en udvendig renovering af Vandtårnet, som mange ser som Hvidovres vartegn

Vi er nu helt klar til at tage hul på anden halvleg af denne valgperiode. Vi er sikre på, at perioden vil byde på fortsatte brede samarbejder, og vi håber, at de partier, der har valgt at stå udenfor de økonomiske aftaler i perioden indtil videre, kommer til at genoverveje, og at de anerkender og accepterer de økonomiske aftaler for 2023 og 2024. For det vil medføre, at vi i de kommende aftaler vil kunne sikre endnu bredere samarbejde i Hvidovres kommunalbestyrelse. Vi fra Det konservative Folkeparti håber i hvert fald, de vil genoverveje, for vi kæmper for at få alle med ombord. Så vi sammen kan skabe et bedre Hvidovre.

Med venlig hilsen

På vegne af Den Konservative Kommunalbestyrelsesgruppe

Søren Friis Trebbien

Gruppeformand