To politiske modsætninger der samarbejder dagligt

 To politiske modsætninger der samarbejder dagligt

Mød modsætningerne hos den ”rødglødende folkesocialist” og det "konservative borgerdyr" i ”Søndagshjørnet” i Kulturhus Risbjerggaard på søndag

Hvidovreborgeren, Journalist og forfatter Keld Broksø har sat to modsætninger i toppen af Hvidovres ”regering” i stævne til en snak om netop modsætninger, forskelligheder, ligheder og pragmatisme i kommunalpolitik i Søndagshjørnet på Risbjerggaard på søndag den 15. oktober kl. 14.00 til 15.30. Det gælder SF-borgmester Anders Wolf Andresen (på barsel), som møder den fungerende, konservative borgmester, Søren Friis Trebbien.

– De grinede begge to omkring ”den rødglødende” og ”borgerdyret”, og var med på ideen med det samme, da jeg præsenterede dem for konceptet. Faktisk tror jeg, at de er hjemme og slibe klingerne lidt inden vores møde, hvor vi tager både helikopterblikket på - og også går lidt ned i mikrokosmos for at se om ideologierne overhovedet har deres gang på jorden i den politiske dagligdag, fortæller Keld Broksø.

– Til daglig glider flere ting faktisk, men sagen er, at det burde jo ikke kunne lade sig gøre. De to partirepræsentanter er hinandens modsatte poler helt udenfor - og på højre og venstre side af Danmarks landsregering. Her danner de sammen lokal regering i Hvidovre. What?! Det er der i den grad en historie i som basis for en god samtale med publikum på. Og den sidste halve time er reserveret til korte spørgsmål fra salen. Der er dog ikke plads til politiske erklæringer fra publikum, for det er ikke et traditionelt politisk møde, beretter Keld Broksø.

Historisk baggrund

Baggrunden er, at folkesocialisten Anders Wolf Andresen (SF) er trådt videre ud af salig Aksel Larsens og Gert Petersens fodspor til dagens voksen-skæld-ud på de regerende socialdemokrater – og ind på borgmesterstolen i Hvidovre.

Første viceborgmester, Søren Friis Trebbien (K), er rundet af konservative dyder som ”Gud, Konge & Fædreland,” Schlüters optimisme i sen 80erne og vore dages højre-opposition til SVM-regeringen. Under borgmesterens aktuelle barselsorlov overtager den konservative endda rorpinden i Hvidovre.

Hænger det overhovedet sammen?

Kom og hør, hvad der er tilbage af værdipolitikken i Hvidovre (om nogen?) Kan lokal pragmatisme få en kommuneadministration til at fungere på tværs af parti skel? Er der mere at være enige end uenige om i lokalpolitik? Hvad samler dem – og hvad skiller dem? Og hvordan var det egentlig kuppet foregik en sen valgnat mod de regerende socialdemokrater gennem 96 år? Hvem er de to? Og hvordan har de det egentlig med hinanden?

– Vi skal nok komme vidt omkring det lokalpolitiske landskab med budget, integration, Holmene, samarbejde, politisk kommunikation, politikerløn og engagement. Jeg regner med stor spørgeiver den sidste halve time, siger Keld Broksø, som vil lave interviewet med humor, kant og eftertanke.

Billetter á 50 kr. kan købes via Kulturhus Risbjerggaards hjemmeside: risbjerggaard.hvidovre.dk/event/soendagshjoernet-moed-den-roedgloedende-folkesocialist-og-det-konservative-borgerdyr.

 

 

Foto: Modsætninger mødes, når SF-borgmester Anders Wolf Andresen (på barsel) møder den fungerende, konservative borgmester, Søren Friis Trebbien (midt), i en søndagssamtale med Keld Broksø nu på søndag på Kulturhus Risbjerggaard. Alle er velkomne.

red