Tre kommuner sammen om borgerrådgiver

Hvidovre foreslår at slå sig sammen med Vallensbæk og Dragør om en fælles borgerrådgiverfunktion - funktionen skal være mere „robust“
NYHEDER: Tre kommuner, to borgerrådgiver og fuldtidsborgerådgivning i Hvidovre Kommune. Det er planen for at få genbesat den tomme borgerrådgiverstilling i Hvidovre. Stillingen har på papiret været ledig siden 1. august 2024, og siden da har Hvidovre Kommune forsøgt at finde en ny model for, hvordan en borgerrådgiverfunktion i Hvidovre kan fungere bedst muligt.
På den baggrund fik Økonomiudvalget mandag aften et oplæg til, hvordan en fremtidig borgerrådgiverordning kan fungere.
- Der er indledt dialog med Vallensbæk Kommune og Dragør Kommune om etablering af en fælleskommunal Borgerrådgiverfunktion. Hvidovre Kommune vil være driftskommune for borgerrådgiverfunktionen, men det er i samarbejdsaftalen sikret, at der er en stærk og ligelig tilknytning til alle tre samarbejdskommuner. Der er således krav om fysisk tilstedeværelse i alle tre kommuner, står der i den sagsfremstilling, som Økonomiudvalget tog stilling til.
Robust ordning
Aftalen tager, i følge Hvidovre Kommunes administration, udgangspunkt i et samarbejde og organisering, der sigter efter at gøre de tre kommuners borgerrådgiverfunktion mere „robust både i forhold til arbejdsmiljø for den enkelte Borgerrådgiver, som vil indgå i et fagligt fællesskab, ferie og andet fravær, men også ved større sagskomplekser, hvor funktionen vil kunne udnytte dens samlede ressourcer i forhold til at dække det brede kommunale opgavefelt. Der vil således kunne være et stærkt borgerrettet fokus for funktionen“.
Samarbejdsaftalen forudsætter ansættelse svarende til to fuldtidsansatte borgerrådgivere, som vil varetage opgaven i Hvidovre, Dragør og Vallensbæk.
Hvis aftalen om en fælles borgerrådgiverfunktion for de tre kommuner godkendes af alle tre kommuners politikere, vil budgettet for borgerrådgiverfunktionen være på 1.380.000 fordelt mellem de deltagende kommuner med hhv. 50 % fra Hvidovre Kommune (svarende til ét årsværk) og 25 % fra hhv. Dragør Kommune og Vallensbæk Kommune.
Af udkastet til samarbejdsaftalen fremgår det desuden, at Hvidovre Kommune i sin funktion af ansættelsesmyndighed for borgerrådgiverfunktionen er bemyndiget til at optage flere kommuner i samarbejdet.
Sagen skal desuden behandles af den samlede Kommunalbestyrelse.
(Arkiv foto)
red