Triumf for HBC i Sydkorea og Hong Kong

Triumf for HBC i Sydkorea og Hong Kong

Drifa Hardardottir og Kim Astrup slog til langt væk fra HBC Hallen - Hjemmekamp på tirsdag i ligaen

BADMINTON: Hvilken weekend for HBC! Dobbelt VM-guld og stor triumf ved en Super 500 turnering for verdenseliten.

Drifa Hardardottir rejste til Seoul med en forhåbning om at kunne returnere med to titler fra veteranernes verdensmesterskab – og den veltrænede HBC-spiller skuffede hverken sig selv eller andre, da hun triumferede i både dame- og mixed-double. Drifa Hardardottir, der til daglig er fast inventar på HBCs 2. hold, vandt de to guldmedaljer uden at afgive et eneste sæt undervejs.

Samtidig var Kim Astrup i kamp ved Hong Kongs Super500 turnering – og her fik den teknisk fremragende Hvidovre-spiller i selskab med makkeren Anders Skaarup Rasmussen bevist, at VM-sølvet fornyelig ikke var nogen tilfældighed.

Astrup og Skaarup var presset til det yderste i finalen mod et indonesisk par, men fik hevet titlen hjem med 21-19 i tredje og afgørende sæt.

Formidabelt resultat!

Kuriøst har et dansk par ikke vundet doublen i Hong Kong Open siden 1985. Også dengang var en HBCer involveret, nemlig Jesper Helledie, der vandt sammen med Steen Fladberg.

Ydermere var der også HBCere på sejrsskamlen ved Belgien International Challenge. Rikke Søby Hansen vandt sølv i mixeddouble, sammen med Mikkel Mikkelsen, mens tyrkiske Neslihan Arin overraskende strøg helt til tops i damesingle med en finalesejr over den danske landsholdsspiller Line Christoffersen.

To dage efter triumfen i Belgien fik Arin ligadebut i HBC i sæsonens første hjemmekamp mod Solrød. Resultatet af dén kamp forelå ikke ved redaktionens slutning.

HBC-ligaholdet er inde i en travl periode – for fredag er der ny kamp, ude mod Skovshoved kl. 18.30, og på tirsdag gælder det så endnu en hjemmekamp. Denne gang mod AB Århus. Også her er der kampstart 18.30.

Foto: Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen