Tungt molehoved blev kranet væk

 Tungt molehoved blev kranet væk

Arbejdet med syd og nordmolen forventes færdiggjort inden for et halvt år

To store kraner kunne torsdag ses i Hvidovre Havn. De to maskiner skulle løfte sydmolens molehoved op af vandet.

Hvidovre Kommune oplyser, at arbejdet med udbedring af de to moler i Hvidovre Havn skrider planmæssigt frem. Nogle både er kommet i vandet, men den endelige afslutning af arbejdet sker først ved sejlsæsonens afslutning i oktober 2024.

- Det er rigtigt, at der torsdag blev fjernet en gammel tank fra sydmolen. Når den blev hejst op og fjernet, så er det, fordi arbejdet på sydmolen bliver udført på en anden måde, end ved nordmolen. Det hænger sammen med,at det er to forskellige entreprenører og to forskellige måder at bygge molen op. Her blev tanken, som I (Hvidovre Avis, red.) beskriver det hejst op og fjernet. Ved nordmolen, blev tanken knust og betonen genbrugt til at bygge molen op, fortæller projektleder i Vej og Park, Connie Kirkegaard Nielsen.

Hvornår forventer man at åbne op for havnens brugere på sydmolen?

- Vi kan endnu ikke sige, hvornår sydmolen er færdig og bliver åbnet for havnens brugere. Men vi er kommet så langt, at de første både er kommet i vandet, og der vil være en løbende søsætning af både, efterhånden som dele af molen bliver klar. Det er aftalt med havnefoged og bådejere, så de ved, hvornår de få deres både i vandet, og hvilke pladser, de kan få, fortæller Connie Kirkegaard Nielsen.

Hvordan går det helt overordnet med arbejdet i havnen?

- Arbejdet med renovering af sydmolen går som planlagt, og vi følger tidsplanen og forventer at være færdige med sydmolen til oktober, slutter Connie Kirkegaard Nielsen.

Foto:Sydmolens brohoved blev torsdag hejst op af Hvidovre Havn.

red