UDFORDRING I HELE HVIDOVRE

 UDFORDRING I HELE HVIDOVRE

Vi skal have flere støjgrupper, opfordrer KENNETH F. CHRISTENSEN

LÆSERBREV: Lige for tiden er der sendt en meget stor mængde høringssvar ind i forhold til udvidelsen af Amagermotorvejen og der er en meget aktiv gruppe, der kæmper for at få sat støjproblematikken i Hvidovre Syd på den politiske dagsorden.

Det skal den også. Men vi skal ikke glemme resten af Hvidovre.

For vi er en meget støjplaget by og vi har ikke mindst meget støj fra de to motorveje, der løber gennem vores by.

Der er på baggrund af vores lokale folketingsmedlem Maria Durhuus vedtaget en stor 900 meter støjskærm, der skal sættes op ved Rosenhøj langs motorvejen. Det bliver godt for dem, men vi har fortsat mange udfordringer i forhold til støjen.

Jeg bor selv i midten af Avedøre Stationsby og har en konstant susen fra motorvejen når, jeg har åbent vindue eller går udenfor. Men motorvejsstøjen er ikke den eneste, vi skal have et fokus på. Vi bør også have et fokus på støjen fra de to jernbaner, der løber gennem vores by.

Det er en støj, der ikke har været meget fokus på, men bor man tæt på vores jernbaner, så er de svære ikke at bemærke. Der er heldigvis lavet en række løsninger i form af støjskærme på en række strækninger, men der er plads til forbedringer.

Så herfra skal lyde en stor ros til støjgruppen i Hvidovre Syd. Vi skal have flere støjgrupper og vi skal sørge for, at støjgrupperne arbejder sammen på tværs, så vi kan løfte hinanden.

Samtidig skal vi presse på inde på Christiansborg, så vi for alvor kommer på landkortet over områder, hvor støjen fylder meget. Vi presser allerede på fra socialdemokratiets side, men det kunne være godt med en mere koordineret indsats. Det skal hermed være en opfordring.

Med venlig hilsen

Kenneth F. Christensen

Kommunalbestyrelsesmedlem (S)