Udstilling med kunstværker skabt i Hvidovre

Udstilling med kunstværker skabt i Hvidovre

Mød kunstnerne over et glas sommervin på Hovedbiblioteket på søndag

På søndag den 25. juni åbner en ny udstilling med kunstværker skabt i Hvidovre.

Den lokale kunstforening, der nu er omdøbt til HVIDOVRE KUNST, har denne gang fokus på kunstværker, der er skabt i Hvidovre af kursister på AOF’s i male- og tegnehold..

Halvdelen af de ca. 40 kursister fra den netop afsluttede sæson har valgt at fremvise deres værker for offentligheden på Hvidovre Hovedbibliotek, og her kan man møde alt fra farvestrålende malerier til kul- og blyantstegninger, mixmedia, croquis og spændende øvelser fra de fire hold.

Tre malerhold

- Det passer perfekt med vores formål i HVIDOVRE KUNST, når vi kan støtte interessen for kunst i Hvidovre ved at vise disse fine værker skabt af aktive kunstnere på AOF’s kunsthold, siger Bjarne Agerlin, der er formand for foreningen. - Vi vil gerne have flere borgere til både at skabe og have mere fokus på kunst i Hvidovre, og en af vejene er aftenskolernes kurser, hvor der er dygtige undervisere, der kan få det bedste ud af kursisterne.

Der har været hele tre malerhold hos AOF, og der har man bl.a. arbejdet med cirkulære motiver, med sort baggrund og har ladet sig inspirere af kendte danske malere som Vilhelm Lundstrøm og Franciska Clausen. Desuden har holdene - efter et lærerskifte - arbejdet en del med abstrakte motiver og farveglæde.

Hos tegneholdet har temaerne bl.a. været komposition og lys og skygge, men der har også været friere opgaver, hvor deltagerne f.eks. har taget egne projekter med hjemmefra.

Ferniseringen for AOF’s male- og tegnehold finder sted på søndag den 25. august på Hovedbiblioteket fra kl. 15.00 til 17.00, hvor HVIDOVRE KUNST er vært og byder på et glas sommervin. Her kan man møde nogle af kunstnerne og få en snak om billeder og materialer.

Der er gratis adgang til udstillingen, der kan ses hen over sommeren frem til den 27. juli.