Vær grøn og “grisk” i Genbrugshallen

Vær grøn og “grisk” i Genbrugshallen

LARS H. NIELSEN opfordrer til at købe brugt

LÆSERBREV: Hvidovreforeningernes Genbrugshal på Høvedstensvej tilbyder en unik chance for at være både grøn og “grisk” på samme tid. Genbrug er godt for miljøet. Den første lørdag i måneden er Genbrugshallen er en god mulighed for at gøre et økonomisk kup.

Genbrugshallen åbnes på slaget 10 og så ser man 20-30 personer løbe målrettet ind i hallen for at gøre de bedste forretninger ved at komme først til de gode effekter. Ugen efter kan man se efter i Den Blå Avis og se, at enkelte kunder har forvandlet de lave Hvidovre priser ved at sætte varen til salg til højere ‘Danmarks-priser’ til kunder i hele landet, der kender varernes virkelige værdi.

Grønne fordele ved Genbrugshallen

Reduktion af affald: Ved at købe brugte varer forhindrer du, at disse ting ender på affaldspladsen i Avedøre, hvor kommunen skal betale for at de bliver brændt.

Lavere ressourceforbrug: Genbrug af varer betyder, at færre nye produkter skal produceres, hvilket sparer de naturlige ressourcer, der bruges i produktionsprocessen (f.eks. træ, metal, olie).

Energibesparelse: Produktion af nye varer kræver betydelig energi..

Reduktion af forurening: Mindre produktion af nye varer betyder mindre industriel forurening, færre drivhusgasser, mindre forurening af vand og jord.

Forlængelse af produktets livscyklus:

Økonomiske fordele købe i Hvidovreforeningernes Genbrugshal

Omkostningsbesparelser: Genbrugsvarer er meget billigere end nye varer. Spar penge.

Unikke fund: Genbrugsmarkeder kan have unikke eller vintage genstande, som kan være vanskelige at finde andre steder.

Støtten til foreningslivet i Hvidovre. Indtægterne ved salget i Genbrugshallen går til 12 flittige lokale foreninger, som hvert år modtager ca. 40.000 kr.

Investering i kvalitet: Nogle genbrugsvarer, især møbler og antikviteter, kan være af højere kvalitet end nye masseproducerede moderne varer.

Hvidovre Avis skrev, at Michael Sabroe er ny formand for Hvidovreforeningernes Genbrugshal. Hjertelig tillykke med valget!

Lars H. Nielsen