Vandprisen falder i Hvidovre

 Vandprisen falder i Hvidovre

HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, sænker fra årsskiftet prisen på vand i Hvidovre Kommune. For en gennemsnitsfamilie i en lejlighed i Hvidovre vil vandregningen falde med omkring 270 kroner årligt.

Der er godt nyt til borgere i Hvidovre. Fra nytår bliver det nemlig lidt billigere at tage et glas vand fra hanen.

- På trods af den inflation, vi har oplevet i forbindelse med energikrisen, vil prisen på vand falde i Hvidovre i det nye år. Forklaringen ligger i, at HOFOR ikke skal tjene penge på at levere vand til vores kunder. Prisen skal afspejle de udgifter, vi har i forbindelse med at sørge for vand i hanerne i Hvidovre - og et kloaksystem, der får vandet væk igen. Vi har i de senere år opkrævet lidt for meget og derfor kan vi nu sænke prisen, siger Brian Hansen, direktør for Vand og Spildevand i HOFOR.

Når de nye priser træder i kraft, koster det lige under seks øre at fylde en drikkedunk på en liter. Vandprisen ligger altså fortsat pænt under landsgennemsnittet på 7,7 øre for en liter vand.

Det betyder prisfaldet

Det konkrete prisfald i Hvidovre går fra 60,88 kroner til 56,88 kroner for en kubikmeter vand. En kubikmeter svarer til 1.000 liter vand. Det kommer altså til at koste fire kroner mindre for hver kubikmeter vand, man bruger. Prisen dækker udgifter til almindelig drift af vand- og spildevandssystemet, kontrol af vandkvaliteten og store projekter som Gartnerhaven, omdannelsen af det gamle gartneri, der kombinerer byudvikling og klimatilpasning. Prisen er også inkl. skatter og afgifter.

En gennemsnitsfamilie i en lejlighed i Hvidovre bruger ca. 68 kubikmeter vand om året, og med de nye priser, betyder det et fald på omkring 270 kroner årligt.

En gennemsnitsfamilie i en villa i Hvidovre bruger ca. 113 kubikmeter vand om året, og med de nye priser, betyder det et fald på godt 450 kroner årligt.