Velkommen til Moderaterne i Hvidovre

 Velkommen til Moderaterne i Hvidovre

Jeg ser frem til at samarbejde, gerne med Moderaterne om, at få samlet Hvidovre igen, skriver ANDERS LILTORP:

LÆSERBREV: Kære Carsten og Moderaterne i Hvidovre. Velkommen til. Jeg glæder mig over de tydelige udmeldinger om både velfærd og fællesskab, der kom i sidste uges avis. Vi har – så vidt jeg kan se – meget til fælles. Især et brændende ønske om at samle Hvidovre. Om alt det vi sætter pris på og det vi er stolte af. Det, der peger fremad og som handler om politik.

Ret skal være ret. Især på de Sociale Medier kan det fremstå, som vi i kommunalbestyrelsen er rygende uenige om nærmest alt, og det er ikke ligefrem, fordi de store samlende sager har fået meget fylde. Jeg har netop skrevet i Socialdemokratiets medlemsblad om min bekymring over, hvor meget Socialdemokratiets intentioner og motiver mistænkeliggøres, så bekymringen for manglen på politisk fokus deler vi. Jeg håber, du og Moderaterne vil være med til at bære fokus på politik frem. Det skrev jeg i samme indlæg også om. Og her er jeg virkelig stolt over Socialdemokratiets indsatser og fokus. For der kan næppe være mange i hverken kommunalbestyrelsen eller i Hvidovre, der kan være i tvivl om, hvor de har os, og hvad vi står for. Men for at nuancere billedet og ikke tale alt, hvad der sker lokalpolitisk, under gulvbrædderne, er her tre eksempler, vi lige har haft fremme, og som heldigvis også præger det lokalpolitiske landskab her i Hvidovre.

I Kultur- og Fritidsudvalget har vi netop tilført vores Fritidspasordning over 140.000 kr., så det sociale ansvar for at sikre alle børn mulighed for at deltage i sports- og fritidsaktiviteter på lige vilkår med andre er bedre sikret fremadrettet. I Ældre- og Sundhedsudvalget har vi netop udvidet målgruppen til voksenelevløn, så vi sikrer et bedre indkomstgrundlag for dem, der som voksne over 25 år, ønsker at uddanne sig til Social- og Sundhedsassistenter (SOSU) eller SOSU-hjælpere. Det, håber jeg, er med til at sikre at vores ældre, der har brug for pleje og omsorg, også kan få den pleje og omsorg, de har brug for i fremtiden. Ved KL-topmødet lige før påske stemte alle delegerede fra Hvidovre for, at KLs forhandlingsdelegation skal gå målrettet efter en solid økonomiaftale, der skal sikre både resurser og bedre muligheder på det specialiserede område. Det skete, selvom medlemsforslaget fra den socialdemokratiske gruppe om netop dette, fik en ret lunken modtagelse af en hel del i kommunalbestyrelsen. Det viste sig – trods alt – at alle var enige i indhold og formål alligevel.

Der er mange flere eksempler på det, der samler, men det fjerner naturligvis ikke de store politiske uenigheder om flere sager. En uenighed, jeg er overbevist om, at borgerne også sætter pris på, bliver markeret meget tydeligt. Uanset om det er sidste års sparebudget med alt, hvad det har ført med sig, håndteringen af arbejdsmiljøet for vores renovationsmedarbejdere eller udmøntningen af besparelserne på specialundervisningsområdet.

Der er i høj grad forskel både på politik og på politikere. Det har denne valgperiode gjort meget tydeligt. Og jeg ser frem til at samarbejde, gerne med Moderaterne om, at få samlet Hvidovre igen om alt det, vi kan være stolte af og fælles om. Om velfærd, fællesskab og den grønne dagsorden.

Med venlig hilsen

Anders Liltorp Kommunalbestyrelsen, Gruppeformand og borgmesterkandidat (A)