Venstre i Hvidovre en synkende skude?

 Venstre i Hvidovre en synkende skude?

Ugens kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Man kommer ikke uden om, at landspolitik påvirker lokalpolitik - heller ikke selvom der netop i lokalpolitik nok er plads til mere inden for de ideologiske rammer, end der er på landsplan.

Status lige nu er, de tre regeringsbærende partier alle står til en tilbagegang. Ligeså gør Nye Borgerlige og Alternativet.

Er man en af dem, der forlader den synkende skude, læs: Et af de partier, der står til massiv tilbagegang - er logikken helt indlysende, at partiet har ændret sig, og at man ikke længere kan se sig selv i det.

Således også med de to lokale ex-Venstre-medlemmer, der med lidt tidsmæssig forskydning nu er gået til Støjbergs Danmarksdemokraterne.

Det gælder vist generelt, at hvis man antyder, at partiskiftere er chanceryttere eller lykkeriddere, så vil de fremføre førnævnte argument: Det er partiet, der har ændret sig. Ikke mig...

Men ingen kan vel helt se bort fra, at det som bekendt er svært at standse en rutchebanetur, og hvis man gerne vil nå toppen, giver det logisk set bedst mening at hoppe på det hurtigste tog, der er på vej op. Og det tog er så tilsyneladende Danmarksdemokraterne, hvis man ser på de seneste mærkværdige målinger.

Tilbage står en lokalafdeling for Venstre, der mildt sagt må være i frit fald. Nu er det jo ikke fordi, at Venstre Hvidovre nogensinde har været virkeligt stærke i Hvidovre, så om de formår at rejse sig efter endnu et drøjt hug fra et af deres medlemmer - den tidligere topkandidat til Kb-valget - bliver spændende.

Tilbage står i øvrigt også, at vælgerne endnu engang må overveje, om politikere overhovedet er til at stole på.

 

nem