Venstre mister førstesuppleant til Danmarksdemokraterne

 Venstre mister førstesuppleant til Danmarksdemokraterne

Mathias Rinaldo, der er førstesuppleant i kommunal-bestyrelsen for Venstre i Hvidovre, har meldt sig ind i Danmarksdemokraterne

Først gik Venstres eneste mandat i kommunalbestyrelsen, Charlotte Munch, til Danmarksdemokraterne. Nu er hendes førstesuppleant, Mathias Rinaldo, gået med hende.

Dermed er Venstre i Hvidovre rykket et skridt længere væk fra at være repræsenteret i Hvidovres kommunalbestyrelse.

Hvidovre Avis har talt med Charlotte Munch og Mathias Rinaldo om partiskiftet, hvorfor Rinaldo er gået til Danmarksdemokraterne, og hvad det betyder for Charlotte Munch, at hendes førstesuppleant nu er på helt det samme hold som hende.

Tæt samarbejde

- Historien er den, at Mathias og jeg, både i Venstre og efter jeg skiftede til Danmarksdemokraterne, altid har bevaret et rigtig godt samarbejde. Vi har lavet rigtig meget politisk sammen, så vores samarbejde har været tæt, når han har skullet været suppleant for mig, fortæller Charlotte Munch indledningsvist.

Mathias Rinaldo har i de forløbne to år siden kommunalvalget været suppleant for Charlotte Munch en håndfuld gange. Selv forlod Charlotte Munch Venstre op til folketingsvalget i august 2022. Skiftet betød for hende, at hun blev valgt ind i Folketinget for det nystiftede parti Danmarksdemokraterne. Med en del tid bundet op i Folketinget er Charlotte Munch da også ekstra glad for, at hendes suppleant nu faktisk repræsenterer det samme parti som hende.

- Ud over at det er enormt glædeligt, så er det da også en kæmpe hjælp for mig, at Mathias nu er medlem af Danmarksdemokraterne, fortæller Charlotte Munch og tilføjer, at skiftet også betyder meget for Danmarksdemokraternes lokalafdeling i Hvidovre.

- Vi er i gang med at opbygge lokalforeningerne frem mod kommunalvalget om to år. Så det er en kæmpe styrke, at Mathias nu kan stå i spidsen for lokalforeningen, siger Charlotte Munch.

Munch peger på, at Mathias Rinaldo også i Venstre Hvidovre gjorde et stort arbejde for ungdomsafdelingen og at hun mener, at hans erfaring er god at have med i processen.

Ikke identificere sig med Venstre

Fra Mathias Rinaldo lyder det, at skiftet egentlig ikke skyldes, at han har skiftet holdning, men mere, at Venstre efter hans mening ikke længere er det samme parti.

- Man skal huske på, at det ikke er Enhedslisten, jeg har meldt mig ind i, men et andet blåt parti. Venstre er ikke længere det, jeg kunne identificere mig med. Det er ikke fordi jeg rykker mig helt vildt. Det er fordi Venstre rykker sig. Det er det, der er det vigtige i det, og jeg har stadig tillid til blå blok, siger Mathias Rinaldo.

Så dit exit fra Venstre handler ikke om, at du ikke havde udsigt til at blive spidskandidat til det kommende kommunalvalg?

- Altså, jeg bliver jo heller ikke spidskandidat i Danmarksdemokraterne, for det er Charlotte. Og i øvrigt er det først til næste år, at der skal vælges spidskandidat hos Venstre i Hvidovre.

God snak

Forud for partiskiftet har Mathias Rinaldo desuden været til en grundig snak med Danmarksdemokraterne om baggrunden for hans skifte. Charlotte Munch forklarer, hvorfor det er vigtigt at tage den snak før en eventuel indmeldelse.

- Man kan ikke bare melde sig ind, og man kan ikke bare blive en del af et byråd uden at man har været til en forudgående samtale.

Det gør vi meget ud af, for vi vil ikke risikere at stå og skulle sige farvel til enten folketingsmedlemmer eller kommunalbestyrelsesmedlemmer, siger Charlotte Munch.

Men som tidligere Venstre-medlemmer kan I vel begge se det morsomme i det?

- Jo, men vi har været med i Venstre, fordi vi begge troede på det. Det gør vi ikke mere, siger Charlotte Munch.

For Mathias Rinaldo forløb samtalen med Danmarksdemokraterne da også problemfrit, siger han.

- Det var egentlig ret straight forward, hvor vi skulle finde ud af, om man kunne samarbejde og selvfølgelig hvad der gør, at man rykker. For hvis man bare gør det for at skrabe til sig, så skal man finde et andet sted, siger Mathias Rinaldo.

Både Charlotte Munch og Mathias Rinaldo glæder sig nu til at komme i gang med arbejdet med at bygge lokalforeningen op, og Charlotte Munch kan afsløre, at der allerede nu er flere medlemmer, der tidligere har haft medlemskab i andre lokale partiafdelinger.

Foto: Charlotte Munch, Mathias Rinaldo og Inger Støjberg

key